پایگاه خبری تحلیلی ابصارخبر اردبیل ۱۸:۰۷ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۱
دبیرشبکه تشکل‌های جوانان و محیط زیست و منابع طبیعی:

نسل جوان، نیروی محرکه احیای محیط زیست

دبیر شبکه تشکل‌های جوانان محیط زیست و منابع طبیعی استان اردبیل، با بیان اینکه جوانان 16 درصد از جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند گفت: آنها را نیروی محرکه‌ای برای حمایت از آینده‌ای با ردپای کربن کمتر و سازگار با تغییرات اقلیمی دانست.

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ابصارخبر، دبیر شبکه تشکل های جوانان محیط زیست ومنابع طبیعی اردبیل گفت :در دهه‌های اخیر، افزایش فشار و تخریب ناشی از آن بر بوم‌سازگان‌های سراسر جهان، نیاز به برنامه‌ریزی مؤثرتر با رویکرد احیای اکولوژیکی را افزایش داده است و برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد در زمینه احیای بوم‌سازگان‌ها، اهمیت افزایش مشارکت گروه‌های گروداران و ذی‌نفعان جدید در احیای اکولوژی را برای افزایش تنوع ایده‌ها در مدیریت و تربیت نسل بعدی متخصصان احیای بوم‌سازگان‌ها ضروری است.  

فاطمه کاتب گفت :مقابله با این چالش‌ها نیازمند طیف گسترده‌ای از مهارت‌ها و تخصص‌ها در زمینه‌های مختلف است و تعامل پایدار نسل جدیدی از متخصصان و محققان برای تاب‌آوری سیستم‌های اکولوژیکی در سراسر جهان حیاتی است.

کاتب تصریح کرد: با توجه به اینکه جوانان ۱۶ درصد از جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند، آنها به نیروی محرکه‌ای برای حمایت از آینده‌ای با ردپای کربن کمتر و سازگار با تغییرات اقلیمی تبدیل می‌شوند.

وی گفت: امروزه اهمیت جوانان در حفاظت از محیط زیست در جهان رو به افزایش است وجوانان به طور فعال پایداری را در جوامع خود ترویج می‌دهند و نسبت به محیط زیست حساس‌تر هستند.

دبیرشبکه تشکل های جوانان و محیط زیست ومنابع طبیعی بیان کرد: مشارکت فعال آنها و ارائه راه‌حل‌های نوآورانه و خلاقانه در زمینه تغییرات اقلیمی، قدرت دگرگون‌کننده حمایت و اقدام آنها را نشان می‌دهدوجنبش‌های محیط زیستی تحت رهبری جوانان مانند "جمعه‌ها برای آینده" موفق شده‌اند تغییرات اقلیمی را در مرکز بحث‌های سیاست جهانی قرار دهند.

کاتب تصریح کرد: علاوه بر این، ابتکاراتی مانند شبکه جهانی تنوع زیستی جوانان (GYBN) به طور چشمگیری در شکل‌دهی سیاست‌های حیاتی مانند چارچوب جهانی تنوع زیستی نقش داشته‌اند. همچنین، جوانان تغییرات ملموسی را در سطح جامعه ایجاد می‌کنند.

دانشجوی دکتری  علوم ومهندسی آبخیز تربیت مدرس  افزود:این ابتکارات و خلاقیت، ظرفیت جوانان را به عنوان محرک تغییر در حمایت از محیط زیست و تسهیلگران محلی تأیید کرده است. برای حفظ و تقویت ایده‌های نو با هدایت و رهبری جوانان، مدیران و سیاستگذاران باید تغییرات ساختاری را ارائه دهند و بسترهای فراگیر را در همه سطوح ایجاد کنند تا جوانان در بخش‌های مختلف طرح‌های حفاظتی، برنامه‌ریزی، تصمیم‌گیری، اجرا و نگهداری حضور فعال و سازنده‌ای داشته باشند.

کاتب تصریح کرد:علاوه بر حمایت‌های ملموس مانند دسترسی به منابع مالی، راهنمایی و دسترسی به شبکه‌های تشکل‌های محیط زیستی، انجمن‌های علمی و اتحادیه‌های محیط زیستی و منابع طبیعی که برای موفقیت آنها ضروری است، ایجاد محیطی که در آن جوانان احساس ارزشمندی، قدرت و شنیده شدن در راستای تلاش‌های زیست‌محیطی خود کنند، نه تنها از نظر اخلاقی ضروری است، بلکه برای پایداری و حفظ محیط زیست امری حیاتی است.

وی گفت:جوانان ذینفعان مهم و کلیدی در جهان برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار هستند. مشارکت آنها در سطوح محلی، ملی و بین‌المللی برای ایجاد تاب‌آوری و توسعه سیاست‌های سازگاری مؤثر حیاتی است. صدای آنها فقط زمزمه فردا نیست. آنها پژواک‌هایی هستند که گفتمان و کنش زیست‌محیطی امروز را شکل می‌دهند. توانمندسازی ابتکارات تحت رهبری جوانان، حمایت از صدای آنها و تأمین منابع لازم برای آنها، پتانسیل تحول‌آفرین آنها را شکوفا می‌کند.

 

انتهای خبر/ ج