به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ابصارخبر، حجتالاسلاموالمسلمین سید ابراهیم میرعباسزاده با بیان اینکه اردبیل عامل ایران متحد و یکپارچه و احیا کننده مذهب شیعه بوده است، گفت: شیخ صفی در ردیف سید بن طاووس بود و در کنار علامه حلی جوانان شیعه را به وجود آورد.
وی به نقش مرجعیت و علمای دینی در تاریخ کشور اشاره کرد و گفت: در تاریخ این کشور حاکمیت وابسته «حسینیّت» در اردبیل بوده است بطوریکه شاه قاجار شمشیر شاه عباس را به میرزا محسن مجتهد اردبیلی به عنوان متولی تعزیه، اهدا کرده است.
برگزاری یادواره شهدای هیئت های مذهبی
میرعباسزاده با اشاره به نقش هیئتهای مذهبی در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس از نبود یادواره برای شهدای هیئتهای مذهبی انتقاد کرد و گفت: شایسته است متولیان برگزاری کنگره و یادواره برای شهدا، کار ویژهای در حد نام و یاد شهدای هیئتهای مذهبی که در واقع عاملان و پیروان واقعی مکتب عاشورا در هیئتهای مذهبی بودند انجام دهند.
وی از محافل مذهبی اردبیل به عنوان محافل ارشادی و عرفانی نام برد و گفت: زمانی برنامه هایی چون برگزاری دعای عرفه در صحن شیخ صفی الدین اردبیلی شکوه و جلال و جبروت خاصی داشت بطوریکه روستاهای اطراف اردبیل خود را موظف به پذیرایی از هیئت های مذهبی که از گوشه و کنار کشور در این مراسم معنوی حاضر می شدند میدانسته و در این زمینه سنگ تمام میگذاشتند.
لزوم احیای مکتبخانه میرزا عزیز برای شعرا و مداحان
رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان اردبیل خواستار احیای مکتبخانهها برای مداحان و شعرا شد و گفت: در گذشته برای مداحان و شعرا مکتبخانه داشتیم که نقش تعلیم و تربیت خادمین اهل بیت(ع) همچون تاج الشعرا یحیوی، بیضا و رحیم منزوی را بر عهده داشتند باید احیا شود تا این سلسله همچنان در خدمت به اهل بیت(ع) تداوم یابد.
وی خواستار برگزاری دورهمی های شعر و شاعری در اردبیل شد و گفت: این محافل شایسته است در قالب مکتب خانه در تراز میرزا عزیز اردبیلی برگزار شود تا شاعران جوان ضمن آموزش به رفع ایرادات فنی و ادبی نیز پرداخته و با مطالعه آثار اساتید بر غنای محتوای آثار خود بیافزایند.
حماسه و عرفان؛ عصاره عزاداری اردبیل از صفویه تا تاکنون
میرعباس زاده با تأکید بر اینکه عزاداری اردبیل عصارهاش حماسه و عرفان است، از کم شدن شعرهای عرفانی و حماسی انتقاد کرد و گفت: امروز شعرهای عرفانی و حماسی نزد شاعران و مداحان اردبیل کم شده است که لازم است این سنت حسنه احیا و تقویت شود.
وی با اشاره به نفوذ امپراتوری رسانهای غرب در هیئتها، خواستار مقابله با جریانات انحرافی در هیئتهای مذهبی شد و گفت: در این خصوص لازم ضمن آموزشهای لازم به خادمین هیئتها و نظارت نیز در برگزاری هرچه بهتر محافل بیشتر شود.
این فعال مذهبی به جهاد تبیین در هیئتهای مذهبی نیز اشاره کرد و گفت: جهاد تبیین باید اساس محافل مذهبی در هیئتهای حسینی شود چراکه فلسفه عاشورا جهاد تبیین است.
گام دوم انقلاب، اولویت جهاد تبیین در هیئتهای مذهبی
وی از موضوع گام دوم انقلاب اسلامی به عنوان مهمترین موضوع جهاد تبیین در هیأت های مذهبی نام برد و گفت: محافل مذهبی که در آن اغلب ذهن های جوان حاضر هستند بهترین فرصت برای شبهه زدایی، تبیین و روششنگری مسائل روز در کنار صیانت از مرزهای عقیدتی مردم است.
خودکفایی اقتصادی نیاز روز هیئتهای مذهبی است
میرعباسزاده در پایان سخنان خود به نقش اقتصاد در هیاتهای مذهبی نیز اشاره کرد و گفت: امروز باید از ظرفیت خیرین در هیاتهای مذهبی استفاده بهینه شده و با توانمندسازی اقتصادی هیاتهای مذهبی ضمن اشتغالزایی برای جوانان خود هیاتها را نیز از درآمد پایدار برخوردار کرد که قطعا این کار عظیم برکات فراوانی برای محلات خواهد داشت.
لزوم تعریف مأموریتهای تبلیغی برای مداحان شاغل
وی به آسیب شناسی فعالیت مداحان شاغل در ادارات و نهادهای انقلابی نیز اشاره کرد و گفت: برای رفع معظل مرخصی برای کار فرهنگی و تربیتی افراد توانمند و تأثیرگذار شاغل در ادارات و نهادها نیز باید تمهدات ویژه های اتخاد شود تا همچون فعالیتهای ورزشی این افراد شاخص به جای استفاده از مرخصی که مشقات خاص خود را دارد از مأموریتهای تبلیغی استفاده کنند.
رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان اردبیل راهاندازی شبکه کوی عشق زیارت در استان اردبیل خبر داد و گفت: هماهنگی سخنرانان کشور برای محافل بویژه برای مناطق محروم و دورافتاده، قدرت دهی به شورای مذهبی و مداحان و بومیسازی تولیدات چندرسانه ای بر اساس موقعیت هر شهر و روستا برای اثربخشی بیشتر از مطالبات فعالین هیأت های مذهبی است که امیدواریم مسئولین فرهنگی کشور و استان در رفع آن همت کنند.
انتهای خبر/ ج