به گزارش خبرنگار ابصارخبر، کارگاه آموزشی طب سنتی توسط کانون طب سنتی اسلامی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل و با همکاری موسسه پیشگامان تمدن نوین در سالن شهیدان نوعی اقدم این دانشگاه برگزار شد.
سیامک احدزاده، پژوهشگر طب سنتی و مدیر موسسه طب ایرانی اسلامی هیات رزمندگان اسلام استان در این کارگاه به تبیین خط مشی طب سنتی واقعی پرداخت و آن را از افراد افراطی و سود جو بری دانست.
وی با بیان اینکه طب سنتی و طب جدید هیچ تضادی با هم ندارند؛ گفت:طب سنتی اگر به صورت منطقی و توسط افراد آگاه و باتجربه به کارگرفته شوند می توانند ضامن حفظ سلامت جامعه باشند.
احدزاده در ادامه سخنان خود ضمن تشکر از اقدامات شایسته و قابل تقدیر ریاست دانشگاه در حوزه های مختلف مخصوصا حوزه طب سنتی، با ابراز احساس نگرانی خود از ورود افراد سودجو در این حوزه به نقش نظارتی دانشگاه تاکید کرده و خو استار تشکیل کمیته نظارتی مشکل از افراد متخصص و صاحب تجربه در این حوزه شد.
پژوهشگر طب سنتی با رد این باور مردم که داروهای گیاهی هیچ عوارضی ندارند، هشدار داد، اگر داروها به شکل غیرعلمی تجویز یا استفاده شود می تواند عوارض بسیار شدید تر از داروهای شیمیایی داشته باشد.
احدزاده با اشاره به نقش طب ایرانی اسلامی در پیشگیری از بیماری ها، اساسی ترین و اصلی ترین کار طبیب را از قول مرحوم اخوینی، حفظ سلامت مردم دانست و افزود: در دین ما هم معده، خانه تمام بیماری ها و یبوست ام الامراض و پرهیز، سرآمد همه درمان ها عنوان شده است/
احدزاده تصریح کرد: اگر توصیه های پیشگیرانه طب سنتی رعایت شود، بیماری هم نخواهیم داشت.
این پژوهشگر حوزه سبک زندگی ایرانی اسلامی، با بیان اینکه به یک باره نمی شود سبک زندگی مردم را عوض کرد، با انتقاد از برخی اساتید حوزه طب سنتی که با نگاه افراطی وارد این حوزه می شوند و به یک باره همه چیز را حذف و جایگزین های گرانقیمت را وارد سبد خانواده می کنند افزود: شعار طب سنتی در مرحله اول پیشگیری و در مرحله دوم درمان با کمترین هزینه، ایمن ترین، راحت ترین و سهل الوصول ترین راه است، لذا در ابتدا می توان از توصیه های مهم و بسیار کارآمدی که نه تنها هیچ هزینه ای ندارد، بسیار هم راحت و قابل انجام هستند، استفاده کرد که اکثر این مطالب بر خلاف مطالب افراطی مورد تایید علمای طب جدید هم هستند.
وی مردم را از مراجعه به مراکز غیر معتبر اعم از مراکز درمانی، مراکز عرضه نظیر عطاری ها که تخصص لازم را ندارند منع کرده و اظهار امیدواری کرد: با برنامه ریزی و تدابیر ریاست محترم دانشگاه، ضمن حذف افراد سودجو و غیر تخصصی از این حوزه، برای افراد دلسوز و صاحب علم و تجربه با برگزاری دوره های تکمیلی و ساماندهی این افراد بتوانیم آشتی بین طب جدید و طب سنتی را شاهد باشیم و با تاسیس سلامتکده طب سنتی مردم را در مسیر درست هدایت کنیم.
در پایان جلسه پرسش و پاسخ برگزار و به سوالات کتبی و شفاهی حاظرین در جلسه پاسخ داده شد.
خبرنگار: گیسو حسینی، دبیر کانون طب سنتی اسلامی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل
انتهای پیام/