به گزارش پایگاه خبری تحلیلی«ابصارخبر» به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل، یحیی آذرمی گفت: شته ها جزو آفات خصوصي محسوب مي گردد و وظيفه مبارزه به عهده زارعين مي باشد و مديريت داشت يكي از اصول اوليه توليد بوده كه زارعين محترم بر حسب نياز با مراجعه به كلينيك ها و تهيه نسخه گياهپزشكي و مراجعه به داروخانه هاي گياهپزشكي و ابتياع سموم توصيه شده مبادرت به مديريت آفات مي نمايند .
این مقام مسئول اضافه کرد : وجود شته در مزارع تعليفي نشان دهنده توان و فعاليت شته روسي و پتانسيل بالاي توسعه جمعيتي دارد كه در صورت كشت غلات و مساعد ماندن آب و هوا انتقال جمعيتي روي گندم خواهد داد كه مي تواند با تكثير جمعيت خود موجبات خسارت در زراعت امسال گردد .
آذرمی گفت : كاشت دير هنگام گندم و استفاده از ارقام متحمل و خشبي و تغيير ارقام مي تواند در گسترش جمعيت هاي انتقالي موثر باشد . آفت شته با كلني هاي اندك جمعيتي هم توانايي گسترش سريع و خسارت زايي در اندك مدت را دارد بنابراين همكاران محترم من بعد روي كنترل و مديريت آفت تمركز نموده و با برگزاري كلاس هاي آموزشي و استفاده از توانمندي هاي ترويجي و بر اساس پروتكل مبارزه وارد عمل شده و توصيه هاي لازم در صورت گسترش خسارتزايي و رسيدن به آستانه زيان اقتصادي كه شامل سمپاشي با سموم سيستميك مي باشد انجام دهند .
وی ادامه داد : سموم مورد نياز زارعين در داروخانه هاي گياهپزشكي موجود مي باشد و همكاران مي بايست، فروشندگان سموم شهرستان را نسبت به تهيه سموم مورد نياز زارعين ترغيب نموده و بازديد هاي هفتگي از سم فروشي ها را داشته باشند.
وی تاکید کرد : گسترش اين آفت، تابع توان ميزبان و شرايط اقليمي و اتفاقات آب و هوايي آينده منطقه مي باشد. ولي به هر حال تغذيه مناسب گندم با نسبتهاي متعادل كودهاي NPK و بخصوص ريزمغذيها، همچنين بازديدهاي منظم مزارع و پايش مستمر آفت، در مديريت آن موثر خواهد بود.
انتهای خبر/ ج