به گزارش پایگاه خبری تحلیلی«ابصارخبر»، پیش از ظهر امروز همایش آشنایی با پورتال کتابخانه مرکزی، فرآیند تامین منبع و سامانههای مدیریت اطلاعات ایرانداک در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد.
جبرائیل رزمجو ضمن گرامیداشت هفته کتاب با تاکید بر اینکه باید به کتاب بیشتر بها بدهیم، گفت: مطالعه کتاب خوب لذتبخش بوده و هیچ چیزی بهتر از مطالعه و افزایش دانش و آگاهی نیست.
وی با اشاره به پیشرفت جوامع بشری در ابعاد مختلف به ویژه حوزه دیجیتال و فناوری، افزود: امروز در فضای مجازی نیز میتوان از کتابهای مجازی و صوتی بهرهمند شده و نهایت استفاده را برد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه محقق اردبیلی تصریح کرد: اگر میخواهیم انسان موفقی باشیم و از تجارب دیگران استفاده کنیم، باید کتاب بخوانیم و این مهم را نیز در نظر بگیریم که کتاب الکترونیکی نمیتواند جایگزین کتاب چاپی شود.
وی با بیان اینکه کتابخانه مرکزی دانشگاه محقق اردبیلی یک کتابخانه تخصصی بوده و یکی از کتابخانههای مجهز در سطح دانشگاههای کشور است، ادامه داد: کتابخانه مرکزی دانشگاه علاوه بر داشتن کتابهای چاپی و دیجیتالی، به انتشاراتهای علمی و پایگاههای اطلاعاتی معتبر دنیا نیز متصل بوده و به پژوهشگران خدمات ارائه میکند.
قائممقام رئیس دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه این دانشگاه مولود انقلاب بوده و امروز دارای شهرت ملی و بینالمللی است، خاطرنشان کرد: در خصوص تولیدات علمی دانشگاه در سال ۲۰۲۲ شاهد افت در این حوزه بودیم که با برنامهریزیها و تصمیمگیریهای انجام شده، امروز شاهد روند افزایشی هستیم؛ بطوریکه در سال میلادی جاری مقالات چاپ شده دانشگاه در پایگاه اسکوپوس تا به امروز ۷۵۰ مقاله بوده است و با روند فعلی امید میرود رکورد دانشگاه در این حوزه در سالجاری زده شود.
حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا مصلحنیا مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه محقق اردبیلی نیز با اشاره به اهمیت کتاب و کتابخوانی، گفت: این نکته بسیار مهم است که بدانیم کتاب به انسان توانایی میدهد نه فضای مجازی.
وی با بیان اینکه قرآن مقدسترین کتابی است که از سوی پروردگار بر انسانها نازل شده است، ادامه داد: پرودگار قران را به منظور راهنمایی انسانها توسط پیامبر اکرم(ص) به انسانها نازل شده است.
پروانه رضاقلیزاده مدیرکل نهاد کتابخانههای عمومی استان اردبیل نیز با بیان اینکه«خواندن برای همدلی» شعار امسال هفته کتاب تعیین شده است، گفت: برای اینکه همدیگر را خوب بشناسیم، باهم ارتباط برقرار کنیم و با درک درست وارد روابط پیچیده انسانی شویم، باید خوب مطالعه کنیم.
وی با بیان اینکه برخی اوقات متاسفانه به دلیل عدم آگاهی و عدم شناخت درست از همدیگر، باعث رنجش متقابل میشویم، ادامه داد: افرادی که کتابهای متفاوتی را مطالعه کرده و با شخصیتهای مختلف آشنا میشوند، با آن یادگیری و ارتباط میتوانند شناخت درستی از دیگران پیدا کنند.
مدیرکل نهاد کتابخانههای عمومی استان اردبیل با بیان اینکه مطالعه کتاب اثر مستقیمی بر روی روح، جسم و زندگی فردی و اجتماعی دارد، ابرازامیدواری کرد: بتوانیم علاوه بر مطالعه کتب درسی دانشگاهی، روی سایر کتب داستانی، فرهنگی، اجتماعی و علمی نیز مطالعه داشته باشیم.
دکتر مسروره مختاری رئیس کتابخانه مرکزی دانشگاه محقق اردبیلی نیز با اشاره به اهمیت کتاب و کتابخوانی در عصر امروز، گفت: هیچ چیز جای کتاب را نمیگیرد و در همین راستا باید بیش از پیش به این مهم توجه داشته باشیم.
وی با بیان اینکه اگر ما پیشینه ایران را ورق بزنیم، ابنسیناها، ابوریحان بیرونیها، زکریای رازیها را میبینیم که از بطن کتابخانهها به عنوان دانشمندان جهانی مطرح شدهاند، ادامه داد: اگر به دنبال دوست و همدم واقعی برای همه لحظههایمان هستیم، هیچ دوستی گرانقیمتتر از کتاب نخواهیم یافت.
رئیس کتابخانه مرکزی دانشگاه محقق اردبیلی با اشاره به اهتمام ویژه این مدیریت به منظور رصد نیازهای دانشجویان در دانشکدهها، گفت: اولویت اول خرید کتابهای کتابخانه مرکزی، کتابهای درسی و کمکدرسی دانشجویان است.
گفتنی است در ادامه ضمن رونمایی از ایستگاه مطالعه دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، از آنیا جوادی به جهت کسب رکورد مطالعه به عنوان خردسالترین در رسته کتابخوانی مطالعه بیشترین کتاب در کمترین زمان، خدیجه موسیپور به جهت کسب رکورد در رسته مشاغل و نیروی انسانی رسته تجربه بیشترین شغل و جمعی از اساتید و دانشجویان دانشگاه محقق اردبیلی به جهت فعالیت در حوزه کتاب و کتابخوانی تجلیل به عمل آمد.
انتهای خبر/ ج