به گزارش پایگاه خبری تحلیلی«ابصارخبر»، همایش رهایی3 به مناسبت سالروز تاسیس بسیج دانشجو و طلبه با حضور سید حامد عاملی استاندار سابق اردبیل در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد.
سید حامد عاملی پیش از ظهر امروز در سومین همایش پیشگامان رهایی که به مناسبت سالروز تشکیل بسیج دانشجویی و طلاب، با حضور جمعی از دانشجویان و طلاب در سالن شهید خودسیانی دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد، اظهار کرد: امروز ضرورت دارد تا ایام تشکیل بسیج به فرمان امام راحل را بازخوانی کنیم و باید بدانیم که هدف از تشکیل مجموعه بسیج دانشجویی و طلاب، مسئله دغدغه حاکمیت الهی بود و امروز نیز مسیر آن روشن و مشخص است. وی افزود: تلاش برای حاکمیت الهی، بر عهده مجموعه بسیج نیز گماشته شده و افرادی که دغدغه حاکمیت الهی دارند، در راستای تحقق آن تلاش میکنند.
استاندار سابق اردبیل عنوان کرد: دغدغهمندی و داشتن اندیشه در بسیج، نیازمند این است که در صحنههای مختلف حضور یابیم و در این مسیر باید زمانشناس و وظیفهشناس باشیم؛ لذا باید بدانیم که وضعیت جامعه و جهان چگونه است تا بر اساس آنها، وظایفی برای خود تعیین کنیم.بسیجی باید رسالت و هدف فعالیت خود را مشخص کندعاملی خاطرنشان کرد: آن بسیجی که امام راحل درباره آن گفته بود، شجره طیبه و معراج اندیشههای پاک و لشکر مخلص خدا بود و تداوم اجرای آن امروز، نیازمند دغدغهمندی و سختکوشی و تلاش است که باید آن را برای خودمان شفاف کنیم.
وی بیان کرد: باید بهعنوان یک بسیجی بدانیم که رسالت و هدف ما از فعالیتهایمان چیست و نمیشود با گرفتن یک کارت و نصب یک تابلو به یک بسیجی تبدیل شد؛ لذا نباید وظیفه اصلی خود را فراموش کنیم.استاندار سابق اردبیل تشریح کرد: برقراری حاکمیت الهی از جمله اصلیترین فعالیتهای بسیج است و با فراموشکردن وظایف خود، حاکمیت منافع حزبی و زور و تزویر، جای حاکمیت الهی را میگیرند. زمانشناسی و وظیفهشناسی از ویژگیهای یک بسیجی استعاملی با اشاره به حضور بسیجیان در جبهههای جنگ علیه دشمن، گفت: زمانی در این کشور، عدهای افراد با حضور امام راحل، زمینههای شکست طاغوت را بهدرستی اجرا کردند و مقطعی بعد از آن نیز زمانی که دیدند قدرتهای شرق و غرب در کشور ما حاکمیت میکنند، وارد میدان شده و در برابر آنها ایستادند؛ این افراد همان نیروهای بسیج بودند.
وی افزود: اکنون نیز رسالت ما، الگوی کارآمد است و مسیر رشد و پیشرفت، تنها از طریق کارآمد بودن محقق میشود؛ لذا جهاد علمی، اقتصادی و مسائل سیاسی و اجتماعی از جمله وظایف ما هستند و بسیج باید رسالت خود را در این زمینه انجام دهد.عاملی اظهار کرد: افرادی مانند امام موسی صدر از این کشور برخاستند و در کشورهای دیگر، طرز فکر و حرکتهای عظیمی ایجاد کردند، بدون اینکه هیچ دستور و نامهای داشته باشند چون به این نتیجه رسیده بودند که باید وارد میدان شد و رسالت خود را انجام داد.
نیاز به الگویی کارآمد برای پیشرفت و توسعه داریماستاندار سابق اردبیل، با تأکید بر داشتن الگویی کارآمد در راستای ایجاد پیشرفت و توسعه، خاطرنشان کرد: رسالت اصلی ما بحث کارآمد بودن است و اگر نتوانیم الگوی کارآمدی را امروز با تفکر و اندیشه خود ارائه کنیم، وظیفه خود را بهدرستی انجام ندادهایم.عاملی تشریح کرد: مسئله اقتصاد در حوزه کارآمدی مهمترین مسئله امروز ما است و باید نسبت به مسائل پیرامون، شناخت داشته باشیم.وی بیان کرد: در کشوری مانند ایران با بهترین منابع نفت و گاز، مدیریت ما در حوزه انرژی نباید دچار ضعف باشد و باید دید نوع الگوی حکمرانی ما در حوزه انرژی و دیگر حوزهها در مدیریت منابع، تا چه حد صحیح است.استاندار سابق اردبیل ادامه داد: نقش امروز بسیج در برنامهریزی و دغدغهمندی نسبت به مسائل حوزه مدیریت و دیگر مسائل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را شامل میشود.
عاملی خاطرنشان کرد: باید تلاش کرد تا با حرکت مستمر در راستای بانشاط ساختن فضای دانشگاه با کارهای فرهنگی و تلاش برای ایجاد آیندهای بهتر و الگوی حاکمیت کارآمد، آیندهای پرثمر و باعزت برای ما و آینده کشور محقق شود.
بسیج دانشجویان و طلاب، پیشرو در اعتلای نظام اسلامی هستند
مدیر حوزه علمیه خواهران اردبیل گفت: بسیج طلاب و دانشجویان، دو قشر پیشرو در اعتلای نظام اسلامی هستند و حضور بسیجیوار این دو قشر کنار یکدیگر موجب درخشش و سرافرازی ما شده است.
حجتالاسلام رسول خواسته پیش از ظهر امروز در سومین همایش پیشگامان رهایی که به مناسبت سالروز تشکیل بسیج دانشجویی و طلاب، با حضور جمعی از دانشجویان و طلاب در سالن شهید خودسیانی دانشگاه محقق برگزار شد، اظهار کرد: به گفته امام راحل، حوزه و دانشگاه جدا از هم نیستند و بسیج طلبه و دانشجو، دو قشر پیشرو در اعتلای نظام اسلامی هستند. وی افزود: دو قشری که شاخصهای بسیار خاصی را دارند، جوان و پر نشاط هستند، اهل علم و جویای حقیقت بوده و در کنار تمام آنها، اهل معنویت هستند.
مدیر حوزه علمیه خواهران اردبیل عنوان کرد: عامل اصلی رشد و اعتلای نظام اسلامی، همین شاخصهای اصلی است و وظیفه اصلی در نظام اسلامی نیز بر عهده دو قشر طلاب و دانشجویان است.بسیج دانشجویان و طلاب، در شرایط حساس کشور درخشیدندخواسته خاطرنشان کرد: اتخاذ تصمیم و موضعگیری بهموقع توسط این دو قشر، اثرات مبارکی را در جامعه ما خلق ساخته و موجب پیشبرد اهداف نظام اسلامی شده است.
وی تشریح کرد: حضرت امام راحل با حکمت بلندی که داشتند، وقتی بسیجی و کلمه بسیج را در کنار نام دانشجو و طلبه قرار دادند، موجب درخشش این دو نام در کنار هم شدند و همه فهمیدند که جدایی بین این دو قشر وجود ندارد.مدیر حوزه علمیه خواهران اردبیل بیان کرد: در اتفاقات بزرگی چون شکلگیری انقلاب اسلامی، دوران دفاع مقدس، دستاوردها و پیشرفتهای علمی کشور در عرصههای مختلف، حضور بسیجیوار این دو قشر در کنار یکدیگر، موجب درخشش و سرافرازی ایران شدند.
فضای کشور باید نسبت به مسائل اساسی، حساس شودخواسته با اشاره به شرایط امروز کشور و وظایف مختلف اقشار بسیج، گفت: در عصر بسیار حساس کنونی، وظیفه قشر بسیج طلبه و دانشجو، حساس کردن محیط دانشگاه و حوزه نسبت به مسائل اساسی کشور و مسائل اساسی منطقه و مسائل اساسی جهان است.وی تشریح کرد: امروز دشمن به دنبال القای بیتفاوتی نسبت به اتفاقات حساس منطقه توسط ایران در مجامع علمی ما است و این دو قشر باید حساسیت نسبت به این موضوع را در جامعه ما ایجاد کنند.مدیر حوزه علمیه خواهران اردبیل افزود: دیگر وظیفه این دو قشر، کارآمد کردن نظام و اشاعه پیشرفت کشور است؛ لذا وعده صادق ۲ اتفاق افتاد و تمام جهان مات و مبهوت بودند.خواسته بیان کرد: جمعه نصر، قدرت نظام اسلامی را به رخ جهان کشید؛ ازاینرو کارآمد جلوهدادن نظام اسلامی، در صف اول به عهده دانشجویان و طلاب است و باید منجر به افزایش قدرت درک و تحلیل مردم در عرصههای مختلف شود چون این مهم، تعیینکننده است و دانشجویان و طلاب میتوانند دستبهدست هم داده این را محقق سازند و امیدبخشی را در جامعه ایجاد کنند.
طلبهها و دانشجویان به جامعه جهت میدهند
عباس فنی اصل، معاون فرهنگی دانشگاه محقق اردبیلی نیز در این مراسم اظهار کرد: امام راحل، پیشبینیو آیندهنگریهای مهمی داشتند؛ لذا امروز گرامیداشت روز حکمت و فلسفه است و یکی از وجوه اصلی امام، داشتن حکمت و فلسفه بود.
وی افزود: همه ما امام راحل را در یک چهره سیاسی منحصر کردیم اما خدمات و ویژگیهای امام در دیگر عرصهها را نباید نادیده گرفت.
فنی اصل، عنوان کرد: انسانها با گذر زمان شناخته میشوند و زمان میخواهد تا دیگر نسلها امام را بشناسند؛ یکی از ویژگیهای اصلی امام، توجه به دانشگاه و حوزه علمیه بود چون آنها را در مسیر جهتدهی به جامعه میدیدند.
وی خاطرنشان کرد: طلبهها و دانشجویان، مؤذن جامعه هستند و اجازه نمیدهند جامعه به خواب برود؛ لذا امروز نیز باید از ظرفیت حوزه و طلاب در دانشگاهها بیشتر بهرهمند شویم و این دو را در کنار یکدیگر قرار دهیم چون حوزه، دارای دیدگاه الهی و دانشگاه دارای دیدگاه کنشگری است.
لازم به ذکر است در انتهای این مراسم از خانوادههای شهیدان "دیرین" و "مرادی" تقدیر و تجلیل به عمل آمد.