پایگاه خبری تحلیلی ابصارخبر اردبیل ۰۵:۴۸ - ۱۳۹۳/۱۲/۲۵

همایش سال جهانی نور در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار

گودرز صادقی هشجین سرپرست دانشگاه محقق اردبیلی در مراسم افتتاحیه همایش سال جهانی نور در دانشگاه محقق اردبیلی گفت: بدون علوم انسانی و علوم پایه سایر علوم و فناوری و مدیریت در جامعه مقدور نخواهد بود.

به گزارش  خبرنگار ابصار نیوز، صادقی با بیان  اینکه رشته‌های پزشکی بیشترین جاذبه را در کشور دارند و رشته‌های مهندسی، علوم پایه، هنر و علوم انسانی در اولویت بعدی قرار دارند گفت: علوم انسانی و علوم پایه باید پا به پای هم و بدون اینکه بخواهیم میانشان تفاوتی قائل باشیم به عنوان سنگ بنای رشد و توسعه مدنظر باشد.

سرپرست دانشگاه محقق اردبیلی افزود: فردی که در زمینه اتومکانیک کار می‌کند لازم است فیزیک نیز بداند، ولی کسی که فیزیکدان است دیگر نیازی ندارد که از کار موتور سردر بیاورد و یا در زمینه علوم تجربی یک زیست شناس سلولی- مولکولی نیازی ندارد در زمینه جراحی وارد باشد، ولی کسی که جراح است باید در زمینه زیست شناسی سلولی- مولکولی سررشته داشته باشد و بالطبع در همه زمینه ها نیز این طور است.

وی با بیان اینکه کشور ما زمانی در زمینه علوم پایه بسیار قوی بوده است، زمانی هم در رشته‌های ریاضیات، هندسه و زمانی دیگر در علوم انسانی در زمینه فلسفه و غیره تصریح کرد: برای اینکه کشور بتواند به درجات عالی علمی دست یابد باید هم به دانشمندان و هم به نهادهای علمیه اهمیت خاصی قائل شود.

صادقی خاطرنشان کرد: بزرگترین افتخار حوزه‌های علمیه در طول تاریخ این بوده که همیشه مستقل بوده و وابسته به هیچ قدرتی نبودند و جالب اینکه همه دولت ها این استقلال را به رسمیت شناختند.

سرپرست دانشگاه محقق اردبیلی در پایان گفت: به گفته امام خمینی (ره) حوزه و دانشگاه باید از جایگاه خاصی در جامعه برخوردار باشند و همچنین دانشگاه باید در صنعت، مدیریت جامعه و سایر موارد تأثیرگذار باشد.

حجت الاسلام مدبر مسئول نهاد نمايندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ضمن تبريک ميلاد حضرت زينب(س) و سال جهانی نور گفت: اميدوارم بتوانيم در زندگی هم از نور ديده و هم از نور دل بهره مند شويم.

  وی در خصوص بعضی از علوم در ايران که الآن در اروپا می آيند علم دانشمندان ايرانی مثل جابربن حيان علم کيميا، سيميا و ليميا را تفسير کنند و بگويند طلا را می شود توليد کرد، طلا گشتنی نيست. گفت: جابربن حيان همان شيميدان عالم اسلام آمد ثابت کرد که طلا را می شود توليد کرد. می شود کارخانه ای زد برای توليد طلا، تغييرات شيميايی را می شود تسريع کرد. الآن چندين سال است در کشور سوئد مرکزی را داير کرده اند به نام جابربن حيان و روی آثار اين دانشمند ايرانی کار می کنند. چرا آنها؟ چرا شما اين کار را انجام ندهيد؟ قبل از ينکه به اين فرمولی که دانشمند من و شما بيش از هشتصد سال پيش به آن دست يافته، دست يابند. شماها دست يابيد.

  مسئول نهاد نمايندگی در دانشگاه گفت: در سال جهانی نور از خداوند متعال می خواهم همه ما نورانی بشويم، همه ما دنبال نور باشيم يعنی تفکر کنيم، بيانديشيم، اين است نورانی شدن، دانشمندان ما اين کار را قبلا انجام داده اند اميدوارم شما نيز پا جای پای دانشمندان بزرگ ايرانی در گذشته بگذاريد. اميدوارم شما پيرو شيخ بهايی ها باشيد که ايشان توانست با يک شمع 200 سال يک حمام را روشن نگه بدارد. شما بايد بگوييد با چه علمی، علم هسته ای يا علم غيرهسته اي؟ ايشان توانست در اوايل حکومت صفويه اينکار را انجام بدهد.

  در ادامه ياشار عزيزيان از اساتيد گروه فيزيک دانشگاه محقق اردبيلی و عضو کميته ترويج علم فيزيک ايران در خصوص نور و زندگی سخنرانی کردند.

  اجرای سرود در مدح حضرت زينب(س) توسط گروه سرود گلسا و اجرای موسيقی توسط اين گروه از ساير قسمتهای اين همايش بود.

انتهای پیام