به گزارش خبرنگارابصارنیوز، در اين نشست گودرز صادقی سرپرست دانشگاه ضمن خيرمقدم گويی با اشاره به دغدغه های نماینده ولی فقیه در استان گفت:ستاد استهلال استان که يکی از دغدغه های مهم نماينده محترم ولی فقيه در استان بود در دانشگاه محقق اردبيلی تشکيل شد و اميدواريم بتوانيم در اين زمينه رشد علمی خوبی داشته باشيم.
سيد حسن عاملی نماينده ولی فقيه در استان نیز ضمن در خصوص راه اندازی ستاد استهلال استان در دانشگاه، گفت: اميدواريم شاهد تحولات خوبی در عرصه استهلال داشته باشيم.
وی با بیان اینکه مسئله استهلال صرفا مسئله علمی نيست خاطر نشان کرد: ما از جهت شرعی حساس هستيم تا در اين مسئله خطایی رخ ندهد.
امام جمعه اردبيل ضمن اشاره به آيات و روايات مربوط به استهلال تأکيد کرد: مهم ترين بحث در باب استهلال اين است که آيا شرع می خواهد ما خود ماه را ببينيم يا ماه نشانه است؟
در ادامه علی غفاری عضو هيأت علمی دانشگاه محقق اردبيلی گفت: پيامبر اسلام (ص) به سنت استهلال بسيار بها می دادند و چون اعمال شرعی ما نسبت به ماه های قمری می باشد، اين باعث می شود که ما نسبت به ماه های قمری و از جمله رويت هلال حساس باشيم.
وی افزود: ماه رمضان از ويژگی های خاصی برخوردار است چرا که اين ماه ضيافت الله می باشد و فرصتی است برای هم صحبتی با خداوند.
غفاری ضمن اشاره به اهميت ستاره شناسی در اسلام، تأکيد کرد: درست است ستارگان در قرآن به عنوان زينت آسمان معرفی شده اند اما صرفا برای زيبايی آسمان نيست بلکه علامتی از وجود خداوند است.
در کنار اين نشست مهندس ابراهيمی عضو ستاد استهلال استان تهران به صورت تخصصی در مورد مفاهيم، رکوردها و تجارت رصدی در رويت ماه توضيحاتی ارائه داد و گفت: قله سبلان در استان اردبيل که مرتفع ترين قله شمال ايران می باشد، محل مناسبی برای احداث رصدخانه می باشد.
انتهای خبر/ج