به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ابصارخبر، علی پیرجاهد با اشاره به نقش کلیدی جامعه عشایری در تحقق شعار سال، سرمایهگذاری در این حوزه را عامل اصلی توسعه پایدار و رونق تولید در استان دانست و اظهار کرد: اقدام هوشمندانه مقام معظم رهبری در انتخاب اسامی همه سالها با موضوع تولید، سرمایهگذاری، اشتغال و ... نشان از درایت ایشان در خودکفایی کشور و قطع وابستگی به قدرتهای بیرونی را دارد.
وی با اشاره به نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری با عنوان «سرمایهگذاری برای تولید»خاطرنشان کرد: جامعه عشایری اردبیل، به عنوان یکی از اصیلترین گروههای اجتماعی کشور، نقشی مهم در تأمین محصولات دامی، تولید صنایعدستی و حفظ سنتهای بومی دارد. حمایت از این قشر میتواند تحولی اساسی در تولید، اشتغالزایی و توسعه پایدار ایجاد کند.
مدیرکل امور عشایر استان اردبیل ظرفیتهای تولیدی جامعه عشایری اردبیل و ضرورت سرمایهگذاری را یادآور شد و بیان کرد: عشایر استان اردبیل در سه حوزه اصلی شامل دامداری، صنایعدستی و گردشگری عشایری، توانمندیهای قابل توجهی دارند که نیازمند حمایت و سرمایهگذاری است.
پیرجاهد با بیان اینکه عشایر اردبیل در دامداری و تولید فرآوردههای دامی حرف اول را می زند، تصریح کرد: عشایر استان اردبیل یکی از بزرگترین تولیدکنندگان گوشت قرمز، لبنیات و پشم در منطقه هستند به طوری که نژادهای ارزشمندی مانند گوسفند قزل، ماکویی و مغانی در این جامعه پرورش مییابند.
وی گفت: سرمایهگذاری در بهبود نژاد دام، توسعه دامپروری صنعتی و فرآوری محصولات دامی، میتواند ارزش افزوده بالایی ایجاد کرده و به رونق اقتصادی منطقه کمک کند.
مدیرکل امور عشایر استان اردبیل همچنین صنایعدستی و هنرهای سنتی عشایری را یکی دیگر از بخشهای مهم اقتصادی و سرمایهگذاری در جامعه عشایر استان اردبیل اعلام کرد و افزود: گلیمبافی، جاجیمبافی و فرشبافی از جمله هنرهای اصیل عشایر اردبیل هستند که ظرفیت صادراتی بالایی دارند. ایجاد کارگاههای تولیدی، برندسازی محصولات و توسعه فروش آنلاین، میتواند به رونق این صنعت کمک کند.
وی با اشاره به اینکه گردشگری عشایری و طبیعتگردی از ظرفیتهای مهم این جامعه در تحقق شعار سال است، اظهار کرد: سبک زندگی سنتی عشایر و ارتباط نزدیک آنها با طبیعت، جذابیت زیادی برای گردشگران داخلی و خارجی دارد به طوری که توسعه کمپهای گردشگری عشایری، بومگردی و تبلیغات هدفمند، میتواند موجب درآمدزایی و اشتغالزایی برای عشایر شود.
مدیرکل امور عشایر استان اردبیل چالشهای سرمایهگذاری در جامعه عشایری را یادآور شد و بیان کرد: علیرغم ظرفیتهای بالای عشایر، سرمایهگذاری در این بخش با چالشهایی از جمله کمبود زیرساختهای مالی، نبود بازارهای پایدار، محدودیتهای دامداری سنتی و فقدان حمایتهای بیمهای و حقوقی مواجه است.
پیرجاهد با پیشنهاد راهکارهای گرهگشا برای توسعه سرمایهگذاری در جامعه عشایری تصریح کرد: برای حل چالشهای موجود و رونق سرمایهگذاری در جامعه عشایری، راهکارهای متعددی وجود دارد و ما معتقدیم که برای توسعه سرمایهگذاری در جامعه عشایری، باید از راهکارهای مختلفی استفاده کرد.
وی ادامه داد: مهمترین این راهکارها حمایت مالی و ارائه تسهیلات بانکی به عشایر است که در این راستا ضروری است تا صندوقهای اعتباری ویژه عشایر برای تأمین سرمایه اولیه راهاندازی شود و وامهای کمبهره به منظور نوسازی واحدهای دامداری و توسعه کارگاههای تولیدی در اختیار عشایر قرار گیرد.
مدیرکل امور عشایر استان اردبیل با تاکید بر اینکه بیمه دامهای عشایری برای کاهش ریسک تولید نیز از اهمیت بالایی برخوردار است، افزود: علاوه بر این، باید به توسعه زنجیره ارزش تولیدات عشایری نیز توجه ویژهای داشته باشیم.
پیرجاهد ایجاد کارخانجات بستهبندی و فرآوری محصولات دامی برای افزایش ارزش افزوده، حمایت از تعاونیهای عشایری برای فروش مستقیم محصولات بدون واسطه، و برندسازی و استانداردسازی صنایعدستی عشایری برای حضور در بازارهای بینالمللی و .. را از جمله اقداماتی دانست که میتواند به توسعه زنجیره ارزش تولیدات عشایری کمک کند.
وی همچنین بر بهبود زیرساختهای بازاریابی و فروش تاکید کرد و گفت: راهاندازی بازارچههای محلی و دائمی برای عرضه مستقیم محصولات عشایری، ایجاد فروشگاههای آنلاین و توسعه صادرات اینترنتی صنایعدستی عشایری، و همکاری با شرکتهای بزرگ برای خرید تضمینی محصولات عشایری، از جمله اقدامات ضروری در این زمینه است.
مدیرکل امور عشایر استان اردبیل گسترش گردشگری عشایری را به عنوان یکی دیگر از راهکارهای مهم برای توسعه سرمایهگذاری در جامعه عشایری برشمرد و اظهار داشت: ایجاد اقامتگاههای بومگردی با سبک زندگی عشایری، تبلیغ و معرفی جشنوارههای فرهنگی و سبک زندگی عشایری برای جذب گردشگران، و سرمایهگذاری در زیرساختهای حملونقل برای دسترسی آسان گردشگران به مناطق عشایری، میتواند به توسعه گردشگری عشایری کمک شایانی کند.
انتهای خبر/ج
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد