به گزارش خبرنگار ابصارنیوز، ظهر امروز همایش " اقتصاد مقاومتی و روابط بین الملل" با سخنرانی محسن شاطرزاده معاون پژوهش و فن آوری پژوهشگاه فضایی ایران و سفیر اسبق ایران در برزیل به همت بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور اردبیل در سالن شهیدان نوعی اقدم دانشگاه علوم پزشکی اردبیل برگزار شد.
شاطر زاده در همایش"اقتصاد مقاومتی و ظرفیت های روابط خارجی" با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد به تشریخ ابلاغیه اقتصاد مقاومتی پرداخت و گفت: تنها از طریق تقویت روحیه مطالبه گری مردم بخصوص قشر دانشجو در برابر مسئولان و دولتمردان است که اقتصاد مقاومتی محقق خواهد شد.
معاون پژوهش و فن آوری پژوهشگاه فضایی ایران با اشاره به بحث برجام و معادلات پسا برجام گفت: طبق بیانات مقام معظم رهبری، مشکلات اقتصادی ایران در دل برجام حل شدنی نیست و تنها راه نجات ایران از منجلاب اقتصادی در پایداری و ایستادگی در برابر مشکلات و تحقق بخشیدن گفتمان اقتصاد مقاومتی مقام معظم رهبری است.
اقتصاد مقاومتی به دنبال تبدیل دانش به ثروت است
معاون سابق وزیر صنایع و معادن در ادامه سخنان خود روحیه جهادی، انعطاف پذیری، فرصت سازی و تولید را از جمله شاخصه های اقتصاد مقاومتی برشمرد و افزود: اقتصاد مقاومتی به دنبال تبدیل دانش به ثروت است.
شاطرزاده با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی درون زا است گفت: طبق بیانات مقام معظم رهبری تنها راه نجات اقتصاد ایران در داخل کشور و استفاده از تمام ظرفیت های موجود بخصوص در قسمت های صنعت و معدن و تبدیل دانش به ثروت است.
وی به سفرهای اخیر رئیس جمهور به کشورهای اروپایی به خصوص چین ،ایتالیا و فرانسه را یاداور شد و افزود: اینگونه سفرها تنها از لحاظ دیپلماسی مفید بوده ولی تأثیر چندانی به لحاظ شکوفایی اقتصادی بر ایران ندارد.
بازار یابی بین المللی و ارزش افزوده تولیدات ملی عامل شکوفایی اقتصاد ایران است
معاون سابق وزیر صنعت و معدن، ارزش افزوده تولیدات ملی و بازار یابی های بیرونی را عامل شکوفایی اقتصاد ایران دانست و گفت: با مروری بر ابلاغیه اقتصاد مقاومتی مقام معظم رهبری می توان به راحتی به اهمیت این کار پی برد.
شاطرزاده ایران را کشوری واقع در چهار راه کریدور شمال به جنوب و شرق به غرب توصیف کرد و گفت: ایران می تواند با بهره برداری از این فرصت ممتاز جغرافیایی ، خود را به ثروت مندترین کشور جهان تبدیل کند.
وی از گسترش خدمات خارجی، ترانزیت کالا و تقویت زیر ساخت های موجود کشور بعنوان بسترهای مناسب جهت توسعه اقتصادی کشور نام برد و افزود: باید همه سعی و تلاش دولت و ملت در جهت افزایش تولیدات داخلی و تامین امنیت غذایی باشد تا با عدم وابستگی به سایر کشورها بتوانیم به تحقق اقتصاد مقاومتی کمک کنیم.
شرکت "سوتماچین" الگوی بارز خلاقیت اردبیلی ها در آمریکای لاتین است
معاون سابق وزیر صنایع در ادامه سخنان خود با اشاره به اقتصاد اردبیل به نحوه صدور محصولات تولیدی اردبیل به جهان خارج پرداخت.
شاطرزاده از شرکت های زنجیره ای "سوتماچین" بعنوان نمونه موفق شرکت های تجاری اردبیلی ها در آمریکای لاتین نام برد و گفت: "سوتماچین" در زمینه تولید و پخش لبنیات در آمریکای لاتین بخصوص ونزویلا به موفقیت های مثال زدنی دست یافته بطوریکه اکنون می تواند بعنوان الگوی مناسب جهت مشاوره و راهنمای جوانان تحصیلکرده اردبیلی عمل کرده وبه شکوفایی اقتصاد اردبیل کمک کند.
دانش و تکنولوژی، برگ برنده قدرت نرم است
شاطرزاده در بخش دیگری از سخنان خود به بحث قدرت نرم پرداخت و گفت: امروز قدرت نرم بعنوان یکی از راه های موفقیت در سیاست های جهانی است.
وی از دانش و تکنولوژی بعنوان ابزار قدرت نرم نام برد و افزود: قدرت نرم دانش بشر، محور و ابزار موفقیت است و برای اینکه بتوان در این زمینه به شکوفایی اقتصاد رسید باید با اتکا به ذهن های خلاق، باید بتوان دانش بشری را به ثروت تبدیل کرد.
معاون سابق وزیر صنعت و معدن با ذکر مثالی به بررسی تفاوت اقتصاد دانش بنیان با اقتصاد سنتی پرداخت و گفت: این دانش است که به کمک بشر امده تا تکه های سنگ معدن را به فولاد و سپس ، ماشین آلات سبک و سنگین تبدیل کرده و زمینه تولیدات محصولات مختلف از قبیل خودرو را فراهم می کند تا علاوه بر تنوع تولید محصولات بومی، ارزش افزوده ثروت کشور نیز بالاتر رود.
شناسایی ظرفیت های بالقوه کشور در زمینه قدرت نرم و سخت عامل تحقق اقتصاد مقاومتی است
شاطرزاده در پایان سخنان خود شناسایی ظرفیت های تجاری و اقتصادی کشور را خواستار شد و افزود: شناسایی ظرفیت های علمی، تکنولوژی، نیروی انسانی موجب خواهد شد تا مسئولین و دولتمردان کشور با یک برنامه ریزی دقیق بتوانند معظلات اقتصادی کشور را حل و فصل کنند.
سفیر اسبق ایران در برزیل با بیان اینکه هیچ کشوری به اندازه ایران نفت و گاز ندارد گفت: ایران علاوه بر پتانسیل بالای نفت و گاز، از ظرفیت های عظیم نیروی انسانی، معدن و تجارت، علم و دانش نیز برخوردار است و باید جوانان ایرانی با بالازدن آستین های خود و استفاده از نعمت های الهی همراه با برنامه ریزی درست و منطقی در شکوفا شدن اقتصاد کشور کمر همت ببندند.
وی از دانشجویان و مسئولان استان و کشور خواست تا با عمل به تکلیف خود، با تقویت روحیه مطالبه گری در جوانان و دانشجویان زمینه های رشد و بالندگی کشور را در همه زمینه ها فراهم کنند.
انتهای پیام/