کد خبر: 2688 ۱۲:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۴/۳۰

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیرعلوم:

فعالیت فرهنگی، مأموریت ذاتی دانشگاه است/شفافیت سازی ضرورت امروز جامعه ما است

معاون فرهنگی وزیر علوم در نشست با مدیران دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه فعالیت های فرهنگی و رشد ملی مأموریت ذاتی دانشگاه است، گفت: شفافیت سازی ضرورت امروز جامعه ما است.

فعالیت فرهنگی، مأموریت ذاتی دانشگاه است/شفافیت سازی ضرورت امروز جامعه ما است

به گزارش ابصارخبر، بعد از ظهر امروز سید ضیاء هاشمی معاون فرهنگی وزیر علوم در نشست با مدیران دانشگاه محقق اردبیلی در سالن شورای دانشگاه محقق اردبیلی به ضرورت وجود وحدت در بین تشکل های دانشجویی پرداخت و گفت: هرجا سطح توانمندی ها ارتقا یافته است توقعات نیز بالاتر رفته است.

معاون فرهنگی وزیر علوم با بیان اینکه ایجاد هماهنگی و وحدت رویه در بین اساتید مشکل است،گفت: بدلیل اینکه سطح علمی اساتید دانشگاه ها بالا است و همطرازنیست، ایجاد وحدت در بین آنها مشکل است.

هاشمی اساتید را در حوزه های فکری خود مجتهد و صاحب نظر  دانست  و خاطر نشان کرد: به دلیل سطوح مختلف علمی اساتید است که نظرات مختلفی در جلسات داده می شود و چون تضاد افکار  در نشست ها حاکم است، پس ایجاد هماهنگی و وحدت در بین اساتید کار بسیار ارزشمندی است.

وی مقدار رشد فعالیت های فرهنگی دانشگاه محقق اردبیلی را نشأت گرفته از همدلی و وحدت در بین دانشگاهیان دانشگاه توصیف کرد و افزود: برنامه های فرهنگی در هر دانشگاهی جزو اصلی ترین برنامه های آن دانشگاه به حساب می آید چونکه دانشجو در محیط دانشگاه پرورش یافته و در اختیار آینده کشور قرار می گیرد از این رو تربیت انسان نیز از اهمیت خاصی در محیط دانشگاه برخودار می شود.

وی تصریح کرد: هر چه دانشجو دارای هویت دینی و ملی باشد، به همان اندازه نیز در خدمت کشور خواهد بود.

 

فعالیت فرهنگی و رشد ملی مأموریت ذاتی دانشگاه است

معاون فرهنگی وزیر علوم با بیان اینکه کانون های دانشگاهی، تشکل های دانشجویی، مجامع علمی همه تلاش می کنند تا احساس مسئولیت را به دانشجو یاد بدهند، گفت: همه باید تلاش کنند تادانشجویانبه آن اندازه از توانمندی ، رشد و کمال برسند که شایسته و لازمه آنهاست و این بحث مختص ایران نبوده بلکه امری جهانی است.

دفاع از حریم دانشجو و دانشگاه رسالت وزارت علوم است

معاون فرهنگی وزیر علوم با بیان اینکه دفاع از دانشجو و مجموعه دانشگاه از رسالت های وزارت علوم است، گفت: آموزش عالی باید سپر بلای بحران های اجتماعی در جامعه باشد.

هاشمی مهمترین گفتار جامعه امروز را گفتار تمدن اسلامی دانست و خاطر نشان کرد:دانشگاه محقق اردبیلی در این زمینه گام های مثبت و در خور توجهی در سطح کشور برداشته است.

وی با بیان اینکه تنوع اجتماعی در جامعه ما بسیار است،گفت: یکی از ویژگی های شعار اعتدال به سمت به رسمیت شناختن دیدگاه های متفاوت است و این عرصه در واقع بهترین فرصت برای تمرین تعامل با هم و احترام گذاشتن به افکار و ایده های همدیگر است.

معاون فرهنگی وزیر علوم با بیان اینکه تعامل برابر با طرح دیدگاه است، گفت: در همه حال باید پذیرای نقدهای سازنده بود چونکه پیشرفت هر کشوری در سایه توجه به نقد های سازنده  جوانان و سالخوردگان آن کشور است.

هاشمی از تشکل های دانشجویی خواست تا در فضای عقلانی روحیه نقد پذیری را تمرین کنند تا بتوانند در آینده با روحیه تعامل مشکلات جامعه را حل کنند.

 

انتقاد سازنده باعث ایجاد فضای تعامل می شود

معاون فرهنگی وزیر علوم وقایع 16 آذر سال گذشته در دانشگاه تهران را خاطر نشان کرد و گفت: رئیس جمهور منتخب در دیدار با دانشجویان در یک فضای کاملا منطقی پذیرای نقدهای کوبنده 10 دانشجو بود و تنها با اتکا به روحیه تعامل توانست صبورانه پاسخگوی انتقادهای واده شود.

هاشمی نقد های کوچک را کم اهمیت ندانست و گفت: در همه حال باید از نقد های سازنده حمایت کنیم تا بتوانیم به تکامل و پیشرفت برسیم.

شفافیت سازی ضرورت امروز جامعه ما است

معاون فرهنگی وزیر علوم با بیان اینکه نقد بعنوان مهمترین ظرفیت تاریخی کشور است از شفافیت سازی  بعنوان ضرورت رشد جامعه  نام برد و افزود: در این میان، دانشگاه ها در سراسر کشور پیشگام بوده و دانشجویان بخصوص تشکل های دانشجویی جهت دست یابی جامعه به شفافیت یهترین فرصت تلقی می شوند.

هاشمی از دانشجویان خواست تا حرف زدن در محیط انتقادی توأم با تعامل را تمرین کنند تا بتوانند در آینده نزدیک نقش مؤثری را در ابادانی شهر،استان و کشور ایفا کنند.

وی با بیان اینکه رسالت اجتماعی دانشگاه ایجاد تحول مثبت در جامعه است خاطر نشان کرد: اگر جامعه ای می خواهد تحول بنیادین را تجربه کند باید به دانشگاه اجازه دهد تا با حرکت به سمت شفافیت سازی، رسالت اجتماعی خود به سرانجام برساند.

وی با اشاره به سخنان بزرگان دین بویژه مقام معظم رهبری از جامعه خواست تا فارغ از رخدادهای سیاسی و اجتماعی منطقه ای و جهانی تنها با اعتماد به دانشگاه و دانشجو زمینه پیشرفت شهر،استان و کشور را فراهم کنند چونکه دست یابی به افق های جدید تنها در سایه اعتماد به جوانان است همانگونه که مقام معظم رهبری در نامه ای خطاب به جوانان اروپایی این نکته مهم را یاداوری کردند.

معاون فرهنگی وزیر علوم در ادامه سخنان خود با بیان اینکه نباید جلوی مجامع علمی و فعالیت های تشکل های دانشجویی در جامعه گرفته شود تصریح کرد: در هر حال باید به دنبال شفافیت سازی در جامعه بود هر چند منافع عده ای به همین خاطر به خطر بیافتد چونکه آینده جامعه و کشور مهمتر از هر چیزی و هر کسی است.

هاشمی با بیان اینکه عدالت در برابر ظلم است، تصریح کرد: در همه حال حتی اگر به ضرر عده ای خاص هم تمام شود عدالت باید تمام و کمال به اجرا دربیاید.

 

دانشگاه در واقع کانون علم،دین و فرهنگ در جامعه است

وی نسل جوان بخصوص دانشجویان را مطالبه گر دانست و گفت: ما باید با اعتماد و حمایت از دانشجویانمان افق روشن جامعه مان را رقم بزنیم .

معاون فرهنگی وزیر علوم در پایان سخنان خود با بیان اینکه هر کس به دانشجو و دانشگاه اعتماد نکند در واقع سیره مقام معطم رهبری را درک نکرده است، گفت: اتکا به اساتید و دانشجویان در کنار مجامع علمی و تشکل های دانشجویی از مهمترین سیاست های آموزش عالی کشور است.

هاشمی با بیان اینکه مبنای کار وزارت علوم، عمل به بیانات مقام معظم رهبری است تصریح کرد: دانشگاه در واقع کانون علم،دین و فرهنگ در جامعه است.

انتهای پیام/