به گزارش ابصارخبر، پیش از ظهر امروز دوره دانش افزايي مفاهيم و مباني آزاد انديشي با حضور حجت الاسلام اميرعلي لطفي دبير شوراي عالي آزاد انديشي و آیت اله محسن غرویان عضو شورای عالی آزاد اندیشی دینی کشور در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبيل برگزار شد.
آزاد اندیشی، نماد انقلاب اسلامی ایران است
حجت الاسلام لطفي در دوره دانش افزايي مفاهيم و مباني آزاد انديشي با اشاره نحوه تدوین قانون اساسی در کشور گفت: بر اساس شعار استقلال، آزادي و جمهوري اسلامي، قانون اساسي كشور شكل گرفت و هنوز هم اين شعار از ذهن ها بيرون نرفته است هرچند كه در مطرح كردن آن به شكل اول انقلاب احساس نياز نمي شود.
وي تشكيل شوراي عالي آزاد انديشي را در راستاي فرمايشات مقام معظم رهبري عنوان كرد و افزود: هاشمي رفسنجاني با توجه به نگاه واقع بينانه و متناسب با نيازهاي كشور، چنین شورایی را در هيأت امناي دانشگاه آزاد اسلامي ایجاد کرد.
لطفی شورای آزاد انديشي ديني را متلق به تمام دانشگاهیان عنوان کرد و گفت: به هيچ وجه اختصاص به دانشگاه آزاد اسلامي نداشته بطوریکه تركيب اصلي اين شورا را بيشتر اساتيد غير دانشگاه آزادي تشكيل مي دهند.
دبير شوراي عالي آزاد انديشي در ادامه سخنان خود به بیان اعداف و برنامه های شورای عالی ازاد اندیشی پرداخت و گفت: در 5 سال آينده شاهد تحول و پويايي در نظام آموزشي ، اساتيد و ... ايجاد شده و فرصت هاي جدي براي دانشگاه آزاد اسلامي فراهم خواهد شد.
وي با بیان اینکه شورای عالی آزاداندیشی سياسي نيست،گفت: با بحث هايي كه انجام شده، مقرر گردید دروس اختياري با عنوان آزاد انديشي در كليه دوره هاي آموزشي ايجاد شود.
لطفی به تربيت اساتيد مرتبط در اين حوزه تدکید کرد و گفت: با ايجاد و گسترش گفتمان آزاد انديشي ديني در جامعه علمي و ايجاد فضاي مناسب براي نظريه پردازي و ارايه نظريه هاي جديد،فرهنگ آزاد انديشي ديني نیز ترويج و نهادينه خواهد شد.
تنوع فکری ذات اندیشه است
آیت اله محسن غرویان مدرس بعدی دوره دانش افزایی آزاد اندیشی ذات تفکر و اندیشه چموش بشر را یادآور شد و گفت:ذهن قابل کنترل نیست که کجا برود و کجا نرود و آزاد بودن اندیشه یک امر تکوینی است که همراه با خلقت، فکر و اندیشه نیز ظهور پیدا می کند.
وی با بیان اینکه برای پیشرفت فکری نباید ایستا ماند، گفت: هنر این نیست که دین را بر اساس تفکرات هزار سال پیش تفسیر کرده و قرائت های جدید را محکوم کنیم.
غرویان با تاکید بر جایگاه تاثیر گذار اهل علم در جامعه نیز گفت: مردم به دنبال نخبگان حرکت می کنند، وقتی نخبگان مسیری را مشخص می کنند، اکثریت مردم نیز به دنبال آنان حرکت خواهند کرد.
وی در پایان سخنان خود ریاکاری و تظاهر را آفت دین دانست و گفت: روح آزاد اندیشی دینی با آزاد بودن اندیشه مغایرت دارد.
روشنفكري ديني متفاوت تر لز روشنفكري غرب است
علي شامل رئيس واحد اردبيل نيز بحث روشنفكري ديني را متفاوت از روشنفكري غرب دانست و گفت: بر اساس مباني و آموزه هاي ديني، آزاد انديشي در چهارچوب خاص خود بايد در دانشگاه ها تبيين و نهادينه شود.
وي شاخصه هاي روشنفكر ديني را آگاهي از اوضاع زمان، شناخت دردها و آسيبهاي اجتماعي، شجاعت در بيان حقايق، نقاد بودن، رو به آينده حركت نمودن و عدم توقف در گذشته، نوآوري، عاري از تحجّر و خرافات بودن دانست.
دوره دانش افزایی مفاهیم و مبانی آزاد اندیشی به همت شورای عالی آزاد اندیشی دینی کشور و دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل در سالن دکتر عطامهر دانشکده فنی این واحد دانشگاهی برگزار شد.
انتهای پیام/