کد خبر: 5720 ۰۵:۲۷ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۸

در نشست هم اندیشی وحدت حوزه و دانشگاه مطرح شد:

وحدت حوزه و دانشگاه پیش‌نیاز تحقق تمدن نوین اسلامی است

استاد حوزه و دانشگاه در نشست هم اندیشی وحدت حوزه و دانشگاه که در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد به تبیین لزوم وحدت بین اقشار مختلف جامعه پرداخت و گفت: وحدت حوزه و دانشگاه پیش‌نیاز تحقق تمدن نوین اسلامی است.

وحدت حوزه و دانشگاه پیش‌نیاز تحقق تمدن نوین اسلامی است

به گزارش خبرنگار ابصارخبر، شب گذشته نشست هم اندیشی اساتید حوزه و دانشگاه به مناسبت گرامی داشت سالروز وحدت حوزه و دانشگاه با حضور حجت الاسلام از اساتید حوزه و دانشگاه استان آذربایجان شرقی، نصیری معاون سیاسی و امنیتی استانداری اردبیل، اسحاقی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان،حجت الاسلام ستوده رئیس تبلیغات اسلامی استان و جمعی از اساتید حوزه و دانشگاه در سالن بصیرت دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد.

 

حوزه و دانشگاه دو بال پیشرفت کشور هستند

گودرز صادقی رئیس دانشگاه محقق اردبیلی در ابتی این نشست ضمن عرض خیر مقدم به میهمانان اقدامات ضد انسانی گروهک فرقان در خصوص ترور چهره هایی  چون شهید مطهری و شهید مفتح  که چکیده حوزه و دانشگاه بودند را یادآور شد و گفت: دانشگاه محل انحراف و خطا نیست بطوریکه بهترین مبارزان انقلاب و دفاع مقدس  از این دو نهاد مقدس برخواستند.

وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه حوزه مظهر معرفت و عرفان است،گف:دانشگاه نیز مروج علوم تجربی است و این دو بال اگر با هم به پرواز دربیایند امعه نیز به سرعت مسیر پیشرفت و آبادانی را طی خواهد کرد.

 

وحدت حوزه و دانشگاه پیش‌نیاز تحقق تمدن نوین اسلامی است

حجت‌الاسلام سیدمحمد حسنی موسوی، نماینده اساتید حوزوی در این نشست به تبییت اهمیت وحدت حوزه و دانشگاه پرداخت و گفت: وحدت لازمه انجام و موفقیت در هر کاری است و یکی از مهمترین مسائلی که می‌توانیم با وحدت حوزه و دانشگاه در راستای تحقق آن تلاش کنیم تحقق تمدن نوین اسلامی است که مقام معظم رهبری بارها به آن تاکید داشته‌اند.

وی افزود: ابتدای راه تحقق تمدن نوین اسلامی از حوزه و دانشگاه و اساتید حوزوی و دانشگاهی آغاز می‌شود و باید بتوانیم با استفاده از اساتید حوزه و دانشگاه و ایجاد ارتباط با اقشار مختلف مردم این موضوع را در جامعه احیاء کنیم.

نماینده اساتید حوزوی تصریح کرد: باید بتوانیم در حوزه‌های علمی و مبانی دینی و اقتصادی یک تمدن نوین اسلامی را در جهان بالاتر از تمدن غربی‌ها معرفی کنیم که وحدت حوزه و دانشگاه می‌تواند مبانی تمدن غربی را کنار زده و تمدن نوین اسلامی را پایه‌گذاری کند.

موسوی خاطرنشان کرد: روحانیت و اساتید دانشگاهی دو قشر تاثیرگذار در جامعه بوده و مورد اعتماد مردم هستند که می‌توانیم با وحدت این دو نهاد جامعه اسلامی را به سمت تحقق تمدن نوین اسلامی مدنظر مقام معظم رهبری پیش ببریم.

 

وحدت حوزه و دانشگاه سبب دور ماندن جامعه از اتفاقات ناگوار می شود

مرتضی ابراهیمی، نماینده اساتید دانشگاهی نیز در این نشست بیانات بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی در خصوص وحدت حوزه و دانشگه را یادآور شد و گفت:: امام خمینی(ره) در رابطه با وحدت حوزه و دانشگاه سخنان گوهرباری دارد که با دقت در این سخنان درمی‌یابیم وحدت حوزه و دانشگاه لازم و ملزوم یکدیگر هستند چرا که حوزه برای رشد بعد دینی انسان و دانشگاه برای رشد بعد علمی و دانش انسان بسیار حائز اهمیت است.

وی افزود حوزه می‌تواند در عین حال دانش دینی مردم را برای احیای تمدن نوین اسلامی تقویت کند و در عین حال نیز دانشگاه می‌تواند اصل استفاده از عقل و راه کسب دستاوردهای علمی را در جامعه ارتقاء دهد.

مسئول بسیج اساتید استان گفت: هدف از وحدت حوزه و دانشگاه این است که انسان را به عنوان یک پدیده واحد مورد توجه قرار دهد و این موضوع باعث می‌شود که در راستای کاهش مشکلات جامعه این دو نهاد تاثیرگذار بتوانند نقش خود را ایفا کنند.

ابراهیمی خاطرنشان کرد: حوزه و دانشگاه دو پدیده مهم و تاثیرگذار در جامعه هستند که اگر وحدت بین این دو افزایش یابد قطعا رشد، توسعه و پیشرفت انسانی و اجتماعی برای جامعه ما حاصل می‌شود.

وی افزود: وحدت حوزه و دانشگاه سبب می‌شود که جامعه از اتفاق ناگوار به دور مانده و افراد جامعه بتوانند در بعد علمی و دینی به نهایت کمال برسند.

مدیر یک چهره، ممکن نیست

ناصر نصیری معاون سیاسی و امنیتی استاندار اردبیل در این نشست با بیان اینکه مشکل اقتصادی ماریشه در فرهنگ دارد،گفت:فاصله گرفتن از ارزش ها خسارت های جبران ناپذیری به جامعه می زند.

وی با بیان اینکه اگر تعهدات اوایل انقلاب حفظ می شد نا اکنون شاهد این همه مشکلات در کشور نبودیم گفت:با اینکه کشور در تولید علم در جایگاه مناسبی قرار داد ولی مشکلات اجتماعی بیداد می کند.

نصیری به لت کوتاهی مسئولان در انجام وظایف خود نیز اشاره کرد و گفت:این نشست ها می توند با به چالش کشاندن مدیران باعث کاهش آسیب ها در جامعه شود.

معاون سیاسی امنیتی استانداری اردبیل در پایان سخنان خود به لزوم وحدت میان حوزویان و دانشگاهیان تأکید کرد و گفت: در کشور ما در شرایط کنونی مدیری یک چهره پیدا نمی شود ولی با برنامه ریزی بهتر در این دو نهاد مقدس شاید در آینده بتوان شاهد وضع مدیریتی بهتری در کشور و استان شویم.

حجت الاسلام نظری بعنوان سخنران نشست هم اندیشی اساتید حوزه و دانشگاه به نقد سخنان مطرح شده از سوی اساتید حوزه و دانشگاه پرداخت و گفت: اگر فرامین رهبر معظم انقلاب به درستی در جامعه پیاده می شود ایشان دستور به آتش به اختیار برای جوانان انقلابی را نمی دادند.

وی از اساتید دانشگاهی و حوزی نیز خواست هریک وطایف خود را در حوزه و دنشگاه به نحو احسن انجام دهند  و با هم اندیشی هم بتوانند جوانان شایسته و توانمندی را برای آینده کشور تربیت کنند.

وی در بخش پایانی سخنان خود نیز به آسیب های رایج در حوزه و دانشگاه پرداخت و گفت: امروز حوزیان نباید اجازه دهند تشی لندی در بین آنها شایع شود و دانشگاهیان نیز بساط عرفان های کاذب موجود در سطح دانشگاه ها را از میان بردارند.

انتهای پیام/