به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «ابصارخبر»، ظهر امروز نشست فعالان اقتصادی استان اردبیل با هدف بررسی مشکلات و موانع رونق تولید و چرخه اقتصادی استان اردبیل با حضور سردار غلامرضا حسن پور رئیس سازمان بسیج اصناف استان اردبیل، یاسر عبداللهی معاون اقتصادی استاندار اردبیل، پناهی معاون اداره کل سمت و جمعی از فعالان اقتصادی استان اردبیل در اتاق بازرگانی اردبیل برگزار شد.
معاون اقتصادی استاندار اردبیل در این نشست با اشاره به اینکه تکمیل راه، راهآهن و سیستم پروازی مناسب لازمه تحقق توسعه و پیشرفت است افزود: کاهش لغو پروازهای استان و پیشرفت فیزیکی مناسب راهآهن اردبیل_میانه در حوزه راه، در حوزه کشاورزی استفاده از سیستمهای نوین کشاورزی و باغداری به همراه اقدام بزرگ تکمیل و توسعه سد پایاب خداآفرین با تزریق منابع ملی که بیش از ۳۶ هزار و ۷۰۰ هکتار از اراضی منطقه مغان را تحت پوشش قرارمیدهد توانسته نقش موثری در رونق و توسعه استان ایفا کند.
وی ادامه داد: در بحث توسعه و رونق گردشگری سال گذشته برگزاری رویداد بزرگ اردبیل ۲۰۲۳ پایتخت کشورهای عضو اکو باعث شد تا نام اردبیل در سطح جهانی مطرح و بسیاری از ظرفیتهای گردشگری استان به دنیا معرفی شود که در نتیجه این اتفاق با میزان حضور و ماندگاری گردشگران در استان بطور قابل ملاحظهای افزایش یافت.
عبداللهی احداث پارکهای آبی، برنامهریزی و جذب سرمایهگذار برای احداث چندین هتل ۵ ستاره، احداث مجموعههای اقامتی در روستاهای گردشگری شهرستان خلخال را از دیگر اقدامات در بحث توسعه و رونق گردشگری عنوان کرد.
وی در ادامه به احیای بیش از ۱۴۰ واحد تولیدی راکد اشاره کرد و گفت: در سالهای اخیر رشد و توسعه صنعتی استان روند صعودی دارد به گونهای که بر اساس آمار سازمان تامین اجتماعی تعداد بیمهشدگان اجباری در استان اردبیل از ۱۱۲ هزار نفر در سال ۱۴۰۰ با افزایش ۱۷ هزارنفری به ۱۲۹ هزارنفر در سال ۱۴۰۲ همراه بوده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اردبیل در ادامه از ارتقای ۱۲ پلهای درآمد متوسط خانوارهای استان اردبیل خبر داد و افزود: سطح درآمد خانوارهای شهری استان از رتبه ۲۹ به رتبه ۱۷ و سطح درآمد خانوارهای روستایی نیز از رتبه ۲۰ به جایگاه ۹ کشوری رسیده است.
حسین پیرموذن نائب رئیس پارلمان بخش خصوصی کشور گفت: در راستای استفاده بهینه از منابع و امکانات و شناسایی قابلیتهای بالقوه و بالفعل طبیعی استانها آمایش صنعتی، معدنی و کشاورزی سراسر کشور ضروری است.
وی گفت: بسیج اصناف در سطح ملی با تشکیل کارگروههای فنی و تخصصی در زمینه تجارت بینالملل،شناسایی و رفع مسائل و مشکلات بانکی واحدهای تولیدی توانسته در ارتقا بهرهوری واحدهای تولیدی نقش موثری ایفا کند و در کنار کمیته قضایی و ستاد تسهیل در رفع معضلات موثر باشد.
پیرمؤذن با بیان اینکه اردبیل یک استان در حال توسعه صنعتی است افزود: در سطح استان یک ید واحد برای توسعه همه جانبه شکل گرفته است که بصورت جدی مسائل استانی را از طریق کمیته حمایت قضایی، ستاد تسهیل و شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی پیگیری میکند.
نائب رئیس اتاق ایران ادامه داد: در سطح ملی،تک نرخی شدن ارز، از مطالبات اصلی فعالان اقتصادی کشور است که مانع ایجاد رانت میشود و از آن جایی که تخصیص ارز بر اساس معدل استانها به چالش تبدیل شده، لازم است با همراهی بسیج اصناف، وزرای رئیس جمهور و اتاق بازرگانی مورد بررسی قرار گیرد.
پیرموذن بر لزوم تهیه طرح آمایش صنعتی، معدنی، کشاورزی و گردشگری در سراسر کشور تاکید کرد و گفت: با اجرای این طرح استفاده از منابع و امکانات بهینه شده و توسعه صنعتی، معدنی و کشاورزی با تعادل و توازن همراه خواهد شد که بسیج اصناف میتواند با طرح این مسئله در سطح کشور قابلیتهای بالقوه و بالفعل طبیعی استانها را شناسایی و زمینه بهرهمندی از آنها را فراهم کند.
وی در پایان با اشاره به قابلیتهای گردشگری در استان اردبیل، بر ضرورت اختصاص ردیف بودجه گردشگری به این استان تاکید کرد.
انتهای خبر/ ج
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد