به گزارش پایگاه خبری تحلیلی«ابصارخبر» سازمان جهاد کشاورزی اعلام کرد: براساس ضوابط قانونی ابلاغ شده از جمله قانون نظام جامع دامپروری کشور، قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، هویتگذاری تمامی دامهای کشور اعم از دام سبک و دام سنگین با نصب پلاک گوش استاندارد 15 رقمی الزامی است.
در این اطلاعیه آمده است:
به اطلاع کلیه دامداران عزیز و زحمتکش استان اردبیل می رساند که براساس ضوابط قانونی ابلاغ شده از جمله قانون نظام جامع دامپروری کشور ، قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز ، مصوبات هیئت محترم وزیران و شیوه نامه ضوابط اختصاصی حمل و نقل و نگهداری دام زنده ، هویت گذاری تمامی دامهای کشور اعم از دام سبک (گوسفند و بز) و دام سنگین شامل گاو، گاومیش و شتر با نصب پلاک گوش استاندارد 15 رقمی الزامی است و بر این اساس :
تمامی مالکین دام زنده موظفند آمار و اطلاعات دامهای خود را بصورت مستمر در سامانه پنجره واحد کشاورزی ثبت ، پلاک گذاری و تغییرات آن بروز نمایند.
نگهداری دام زنده صرفاً با نصب پلاک دام معتبر (پلاک گوش استاندار 15 رقمی) و ثبت مشخصات دام زنده در سامانه پنجره واحد کشاورزی (از طریق سامانه هویت دام و سامانه دامپزشکی) مجاز است.
هرگونه خرید و فروش و جابجائی دام زنده فاقد پلاک گوش ، ممنوع است.
همچنین طبق اطلاعیه سازمان دامپزشکی کشور، صدور گواهی حمل بهداشتی - قرنطینه ای برای تردد دام ، منحصراً جهت دامهای دارای پلاک گوش 15 رقمی صورت گرفته و کلیه کشتارگاههای دام نیز موظف به ثبت شماره پلاک دامهای کشتاری در سامانه مربوطه می باشند.
بدیهی است دامهای فاقد پلاک گوش استاندارد در صورت توقیف قاچاق محسوب می گردد.
لذا به منظور برخورداری دامداران واقعی از خدمات مختلف (معرفی برای تسهیلات بانکی ، توزیع نهاده های دامی ، معرفی سوخت و ... ) لازم است تا دامداران محترم استان با مراجعه به مراکز و مدیریتهای جهاد کشاورزی شهرستان یا تماس با ماموران هویت گذاری مجریان استانی (اتحادیه دامداران ، اتحادیه عشایری ، صندوق بیمه محصولات کشاورزی و ...) نسبت به پلاک کوبی ، هویت گذاری و بروزرسانی اطلاعات دامهای خود در سامانه اقدام نمایند تا با مشکلات آتی مواجه نگردند.
از مهمترین مزایای طرح هویت گذاری می توان به هویت دار شدن و ثبت اطلاعات دامها در سامانه مرکز و مشخص شدن مالکیت دام - فراهم شدن شرایط ارائه بهتر خدمات به دامداران واقعی براساس تعداد دام موجود - پیشگیری از قاچاق دام و تبعات ناشی از آن (افزایش بی رویۀ قیمتها در بازار و ...) - برآورد دقیق تر نیاز علوفه ای استان (یونجه ، جو و...) و برنامه ریزی جهت تامین و جبران کسری آن- برآورد دقیق تر تولیدات دامی (شیر و گوشت قرمز) و برنامه ریزی برای جبران کمبود و صادرات مازاد استان و ... اشاره کرد.
انتهای خبر/ ج
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد