نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد

پربازدیدترین ها

سرویس: علم و فناوری کد خبر: 10737 ۱۹:۱۲ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۶

رئیس دانشگاه محقق اردبیلی خبر داد:

جذب دانشجو، توسعه زیرساخت‌ها و برندسازی محصولات اولویت دانشگاه محقق اردبیلی

رئیس دانشگاه محقق اردبیلی در جمع اصحاب رسانه به تشریح عملکرد دانشگاه محقق اردبیلی در سه سال گذشته پرداخت و گفت: جذب دانشجو، توسعه زیرساخت‌ها و برندسازی محصولات اولویت دانشگاه محقق اردبیلی است.

جذب دانشجو، توسعه زیرساخت‌ها و برندسازی محصولات اولویت دانشگاه محقق اردبیلی

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ابصارخبر، اسماعیل چمنی رئیس دانشگاه محقق اردبیلی بعد از ظهر امروز در نشست خبری که با حضور بیش از 60 خبرنگار و فعال فضای مجازی در سالن بصیرت دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد به تشریح پیشرفت‌های این دانشگاه در عرصه‌های مختلف علمی، پژوهشی، عمرانی، فرهنگی، اجتماعی پرداخت و گفت: دانشگاه محقق اردبیلی با پذیرش 15هزار و 700 دانشجو شامل 13 هزار و 500 دانشجوی ایرانی و یک هزار و 700 دانشجوی خارجی در مقاطع مختلف تحصیلی دارای 420 عضو هیات علمی و استاد دانشگاه شامل 166 استاد تمام، 146 دانشیار،107 استادیار و 5 مربی است که قدم های مفید و مثمر ثمری در راه اعتلای علم و دانش به ویژه تولید علم و همچنین پژوهش در راستای حل مشکلات جامعه برداشته است.

 

دانشگاه محقق اردبیلی: از هیئت علمی تا توسعه زیرساخت‌ها

وی به استاندارد نسبت استاد به دانشجو اشاره کرد و با بیان اینکه این نسبت 21 دانشجو برای هر استاد دانشگاه است، گفت: این میزان در دانشگاه محقق اردبیلی بنا به حوزه‌های مختلف متغیر بوده بطوریکه بطور متوسط این میزان 31 دانشجو برای هر استاد در دانشگاه محقق اردبیلی می‌رسد.

چمنی به تعداد کارمندان این دانشگاه این اشاره کرد و گفت: دانشگاه محقق اردبیلی دارای 345 کارمند و 85 نیروی شرکتی است.

وی با بیان اینکه دانشگاه محقق اردبیلی دارای 12 دانشکده در زمینه‌های مختلف علوم انسانی، علوم پایه، فنی و مهندسی است گفت: 9 دانشکده در شهرستان اردبیل و سه دانشکده در شهرستانی استان شامل دانشکده فناوری‌های نوین در شهرستان نمین و دانشکده‌های کشاوزی در شهرستان پارس‌آباد و مشگین‌شهر در خدمت‌رسانی به جامعه علمی استان اردبیل فعالیت می‌کنند.

رئیس دانشگاه محقق اردبیلی در ادامه سخنان خود به فعالیت‌های عمرانی و زیرساختی دانشگاه محقق اردبیلی از زمان تصدی مسئولیت خود اشاره کرد و گفت: پروژه‌هایی چون استخر، ساختمان دانشکده، خوابگاه‌های دانشجویی مجردی و متأهلی، گلخانه تحقیقاتی و رصدخانه در کنار سالن غذاخوری ویژه خوابگاه دانشجویی دختران، آشپزخانه صنعتی، کارخانه لبنیات که از 1401 آغاز شده است طی این مدت از پیشرفت‌های قابل توجهی برخوردار بوده و بسیاری از آنها افتتاح و یا در آستانه افتتاح است.

وی با بیان اینکه تاکنون برای پروژه‌های عمرانی و زیرساختی دانشگاه محقق اردبیلی 295 میلیارد ریال هزینه شده است گفت: با اوضاع اقتصادی فعلی پروژه‌های زیرساختی و عمرانی دانشگاه محقق اردبیلی نیازمند 585 میلیارد ریال اعتبار است.

 

افزایش چشمگیر درآمدی دانشگاه محقق اردبیلی. از ۱۳ میلیارد به ۱۲۵ میلیارد تومان

چمنی با بیان اینکه دانشجویان خارجی مهمترین منبع مالی دانشگاه برای تامین هزینه‌ها و اتمام پروژه‌ها هستند گفت: با رایزنی وزارت علوم، ساختمان دانشگاه جامع علمی کاربردی نزدیک دانشگاه محقق اردبیلی خریداری و به خوابگاه دانشجویان خارجی اختصاص داده شده است.

وی افزود: در سال ۱۴۰۱ درآمد اختصاصی دانشگاه ۱۳ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان  بوده که امسال این درآمد به ۱۲۵ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است.

رئیس دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه طی  دو سال گذشته ۳۰ رشته به مجموعه رشته‌های موجود در دانشگاه محقق اردبیلی اضافه شده است گفت: ۲۷ دوره‌ مهارتی نیز در دانشگاه محقق اردبیلی به‌صورت فوق‌برنامه برگزارکرده‌ایم.

وی با بیان اینکه اولین دیدگاه یک رئیس دانشگاه دیدگاه اقتصادی است گفت: سعی کردیم با استفاده از همه ظرفیت‌های دانشگاه محقق اردبیلی در راستای درامدزایی و تامین منابع برای هزینه کرد تکمیل زیرساخت‌های دانشگاه بکوشیم.

چمنی با بیان اینکه در اولین سال تصدی مسئولیت درامد دانشگاه حدود  13 میلیارد و 400 میلیون تومان بود گفت: با سلسله اقداماتی از جمله جذب دانشجویان خارجی مازاد بر سهمیه وزارت علوم در کنار انجام پروژه‌های علمی تحقیقاتی درآمد دانشگاه محقق اردبیلی را به 125 میلیارد تومان برسانیم و این رقم در حال افزایش است.

وی به امکانات رفاهی کارکنان و اساتید دانشگاه محقق اردبیلی نیز اشاره کرد و گفت: خدمات رفاهی دانشگاه محقق اردبیلی به پرسنل و اساتید دانشگاه طی این مدت از 3 میلیارد تومان به 60 میلیارد تومان افزایش یافته است.

 

ضعف دیپلماسی علمی، مانعی برای توسعه فناوری و تولید ثروت

رئیس دانشگاه محقق اردبیلی به جدیدترین نیاز دانشگاه محقق اردبیلی اشاره کرد و گفت: حرکت به سمت هوش مصنوعی و فراهم کردن زیرساخت‌های لازم جدیدترین و بروزترین نیاز دانشگاه محقق اردبیلی برای قرارگرفتن در مسیر پیشرفت و توسعه است.

وی به برندسازی برای تجاری‌سازی محصولات دانشگاه محقق اردبیلی نیز اشاره کرد و گفت: در اولین گام محصولات کارخانه لبنیات با نام تجاری «انعام» وارد بازار مصرف شدند.

چمنی در ادامه این نشست خبری در پاسخ به سوالات خبرنگاران نیز به آموزش‌های نسل چهام اشاره کرد و گفت: رتبه دانشگاه محقق اردبیلی از لحاظ تولید علم که رتبه 16 است با رتبه فناوری که  63 است همخوانی ندارد و این  نه تنها مهمترین ضعف علمی دانشگاه محقق اردبیلی بلکه مجامع علمی کشور محسوب می شود چراکه نتوانسته تولید علم خود را به ثروت تبدیل کند.

وی به تولید علم و فناوری در حوزه نظامی اشاره کرد و گفت: در حوزه نظامی، هردو تولید علم و فناوری پایاپای حرکت کرده اند که نتیجه ان تحولات نظامی کشور و خودکفایی نیروهای مسلح بوده است.

چمنی تصریح کرد: امروز کشور از لحاظ دیپلماسی علمی در ضعف به سر می‌برد چراکه نتوانسته داشته‌های علمی خود را به فناوری و تولید ثروت تبدیل کند.

وی از دانشجویان بین‌‌الملل به عنوان فرصت برای استان اردبیل نام برد و گفت: این دانشجویان که مدت کوتاهی میهمان ما هستند می‌توانند در معرفی توانمندی‌های علمی ظرفیت‌های اقتصادی استان اردبیل جهت صادرات علم و فناوری و تولید ثروت برای استان اردبیل مثمر ثمر واقع شوند.

 

انتقاد رئیس دانشگاه محقق اردبیلی از بی‌توجهی به پایان‌نامه‌های دانشجویی؛ نیازمند مساعدت رسانه‌ها هستیم

رئیس دانشگاه محقق اردبیلی در پاسخ به اسناد دانشگاه محقق اردبیلی نیز گفت: 180 هکتار زمین دانشگاه محقق اردبیلی از زمان تاسیس که ان زمان تحت نظارت دانشگاه تبریز بود بلاتکلیف مانده بود که شش ماه پیش با رایزنی‌های مختلف و تلاش‌های شبانه‌روزی با کمک یکی از نمایندگان اردبیل در مجلس شورای اسلامی دارای سند تک برگی شده است.

وی در پاسخ به سوال کیفیت خوابگاه دانشجویی نیز با بیان اینکه متوسط خوابگاه دانشجویی کشور 37 درصد است گفت: این میزان در دانشگاه محقق اردبیلی تا کنون 17درصد بود که با تکمیل و بهره برداری خوابگاه های جدید الاحداث این میزان به 38 درصد ارتقا خواهد یافت.

 وی با بیان اینکه داشجویان متقضایی خوابگاه دانشجویی در دانشگاه محقق اردبیلی بدون خوابگاه نیستند گفت: ما از همه ظرفیت‌های دانشگاه محقق اردبیلی از جمله میهمان سرای دانشگاه، خانه‌های اساتید دانشگاه و حتی خوابگاه ویژه میهمانان کشوری برای استکان دانشجویان متقاضی خوابگاه استفاده کردیم حتی اتاق‌های 4 نفره را به 6 نفر اختصاص دایم تا هیچکدام از فرزندان کشورمان در دانشگاه محقق اردبیلی بدون خوابگاه نمانند.

وی به ترافیک خیابان دانشگاه و بروز تصادفات نیز اشاره کرد و گفت: خیابان دانشگاه دارای سه دانشگاه محقق اردبیلی با 15هزار و 700 دانشجو، پیام نور 3 هزار دانشجو و علوم پزشکی با 3 هزار دانشجو است که طبیعتا خروجی همزمان دانشگاه‌ها این منطقه را با ترافک سنگین مواجهه خواهد کرد که در این زمینه تدابیر مسئولان شهرستان بویژه راهنمایی و رانندگی را می طلبد هرچند دانشگاه محقق اردبیلی با درامد داخلی خود اقدام به راه‌اندازی یک پل هوایی نموده و در صورت تامین منابع مالی دومین پل هوایی را نیز در خیابان دانشگاه راه‌اندازی خواهیم کرد.

چمنی در پایان سخنان خود با انتقاد از مسئولان استان اردبیل در عدم رغبت به استفاده از پتانسیلی به نام پایان نامه‌های دانشجویی در حل مسائل کلان استان و دستگاه‌های اجرایی گفت: در این زمینه نیازمند مساعدت رسانه‌ها هستیم تا با مطالبه‌گری و جریان‌سازی اهمیت پیوند دانشگاه با صنعت و پیوند دانشگاه با دستگاه‌های اجرایی زمینه‌های رغبت متولیان به استفاده از ظرفیت پایان‌نامه‌های دانشجویی برای حل مسائل خرد و کلان مدیریت استان رقم بخورد.

 

انتهای خبر/ ج