به گزارش ابصارنیوز به نقل از آذرسلام، وحید فاتحی متولد سال 67 ساکن اردبیل و فارغ التحصیل رشته کارشناسی فنآوری اطلاعات سلامت (itپزشکی) از اصفهان است که از نخبگان علمی جامعه مان بوده و موفقیت های خوبی به دست آورده است از آن جمله؛ پذیرش مقاله علمی در کنفرانس بین المللی ترکیه، پذیرش طرح و مقاله علمی از دانشگاه اکسفورد لندن، تالیف کتاب قوانین فوتسال و دیگر فعالیت و مسئولیت های فرهنگی و علمی است.
بی شک جامعه اسلامی ما به لحاظ داشتن جوانان پاک و پایبند به مسائل اخلاقی و دوستدار فرهنگ، دارای بنیه اعتقادی قوی و متمسک به قران و اهل بیت از هوش سرشار و باهوشی برخوردارند و اگر سرمایه گذاری، مدیریت و به موقع بکارگیری نشوند دانشگاه های زیادی در جوامع دیگر که دارای چنین تمدن غنی و قوی و جوانان متعهدی نیستند بلافاصله مقدمات جذب مغزهای ایرانی را دامن خواهند زد که نمونه های زیادی نیز مشاهده می شود.بنابراین باید از جوانان نخبه ایرانی که به مانند میوه رسیده و آماده چیدن است به نحو شایسته بهره برد و نباید اجازه داد سایر کشورها بدون زحمت، زحمات چندین ساله استاتید دانشگاه ها، ظرفیت ها و امکانات کشور و والدین جوان ایرانی را به راحتی به نفع خود و ملت خود به کار گیرد.
در ادامه گفتگوی آذرسلام با وحید فاتحی نخبه اردبیلی را بخوانید.
*در چه رشته ای مشغول تحصیل هستید و از فعالیت های علمی و موفقیت های خود بگویید؟
از رشته کارشناسی it پزشکی در اصفهان فارغ التحصیل شده ام، مقاله سراسری طرح پژوهش و بررسی بیمارستان ها از حیث بهداشت و استاندارد جهانی را در طول تحصیل کارشناسی به این دانشگاه ارائه کردم که به لحاظ کاربردی تر به تهران ارسال و در کنفرانس پیراپزشکی با دفاعیات صورت گرفته مورد قبول واقع شد.
در همایش کشوری اقتصاد سلامت در سال 90 به عنوان عضو کمیته اجرایی همایش انتخاب شدم و در دانشگاه اصفهان طی دو سال متوالی دانشجوی نمونه انتخاب شدم.
در کنار تحصیل عنوان قهرمانی کاراته دانشجویی کشور را کسب کردم و همچنین همزمان با تحصیل عضو شورای فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بودم.
در کنکور ارشد، رشته it پزشکی رتبه سوم کشوری را بدست آوردم و در این راستا طرح و تز، نرم افزار تشخیص بیماری با رویکرد طب سنتی و اسلامی را به کنفرانس علمی بین المللی ترکیه و دانشگاه آکسفورد لندن ارسال کردم که گواهی پذیرش طرح را صادر کرده اند.
*آیا با کسب این موفقیت از ترکیه و اکسفورد درخواست پذیرش و جذب برای این دانشگاه ها برای شما ارسال شده بود؟
بله، اما از دوستان بودند که رتبه علمی آنها پایین تر از من بود ولی پذیرش دانشگاه پنسیلوانیای آمریکا شدند و رفتند.
*شما چرا نرفتید؟
دلیل نرفتنم کارها و تصمیمات و عقایدی هست که دارم .از دوستانم که عازم بودند می پرسیدم برای چه می روید انگیزتون از رفتن چیه؟ که اکثرا انگیزه و قصد بازگشت نداشتند.من با تفکر تدریس در دانشگاه، نخبه پروری، پرورش شهر خودم، دانشگاه شهرم و کشورم صلاح بر این دانستم که بمانم و خدا رو شکر می کنم که این بستر فراهم شده و در طرح های علمی خودم در دانشگاه علوم پزشکی اردبیل دانشجویان خود را درگیر این پروژه ها می کنم تا زودتر به خودباروی ایمان بیاورند و تجارب کسب کنند.با این شرایط تصمیم به ماندن و ادامه تحصیل دارم، البته هر جا که نیاز ببینم برای ارتقای سطح علمی و انتقال آن به دانشجویان دانشگاه های کشورم، به خارج نیز سفر خواهم کرد.
*بر گردیم به حمایت ها، تشویق یا مشوق ها و انگیزه دهی برای نخبگان در کشور، از این دید نظر شما و موانع پیش رویتان چیست؟
موانع اصلی نداشتن اطلاعات خاص از این رشته از سوی برخی است که اهمیت و کاربرد آن را زیاد متوجه نیستند .حقیقتش حمایت خاص و ارزش گذاری نمی شود اما در سایر کشورها در راستای اهداف خاصی دانشجویان را جذب می کنند، البته باید بگویم برخی دانشجویان نیز دنبال مادی گرایی و تامین مادی و زندگی هستند و به محض شنیدن تامین مالی و حقوق از طرف دیگر کشورها اراده شان سست می شود و سفر می کنند.
*در داخل استان اردبیل یا کشور چه طرح و کارهای علمی انجام داده اید و در چه مرحله ای است؟
نرم افزار کامپیوتری که دارای دیتا بیس و پایگاه داده ها خواهد بود و اطلاعات کلی بیمار در آن نرم افزار ذخیره می شود تا هنگام مراجعه بیمار اطلاعات و علائم جسمی بمیار به سامانه سیستم خودکار وارد شده تا اولویت بندی و ادامه درمان دقیقتر صورت گیرد که با رویکرد طب سنتی واسلامی و با تجویز دز معین نسخه گیاهی همراه خواهد بود در اردبیل مقرر بود راه اندازی شود.در این راستا قرار بود با دکتر «افشار تموک» که مسئول درمانگاه تسنیم، پزشک عمومی و در رشته تخصصی طب اسلامی تحصیل می کرد، قرارداد همکاری برای راه اندازی این نرم افزار منعقد شود که متاسفانه در سال گذشته بر اثر ثانحه تصادف به کما رفتند و از خدا شفای عاجل را مسألت داریم؛ این طرح به تعویق افتاد ولی به همت پیگیری های صورت گرفته این نرم افزار بزودی در درمانگاه تسنیم راه اندازی خواهد شد.
*اگر ممکنه جواب بدید، مبلغ قراردادتون با درمانگاه تسنیم چقدر است؟
به احترم دکتر افشار تموک قصد دارم این طرح را در این درمانگاه رایگان راه اندازی کنم.
*ایا این طرح فقط در تسنیم راه اندازی می شود؟
نه، اکنون با بیمارستان بقیه الله تهران نیز قرارداد همکاری دارم و این نرم افزار با رویکرد طب سنتی و اسلامی راه اندازی خواهد شد و اکنون در مرحله جمع آوری اطلاعات طبی است.
*ارزیابی شما به عنوان یک نخبه از فضای فعلی دانشگاهی در مقایسه با دوران کارشناسی خود طی سال 89 تا91 در اصفهان و اکنون در کارشناسی ارشد چگونه است؟
بنظرم در آن دوران توجه خوبی به فعالیت های علمی و فرهنگی می شد اما اکنون فضای سرد و بیشتر سیاسی در دانشگاه حاکم است.
*چه انتظاری از دستگاه ها، مسئولان و محیط های علمی مرتبط دارید؟
به عنوان یک بسیجی از سپاه انتظار بیشتری دارم که به لطف خدا امکانات و زمینه نخبه پروری و هدایت آن را دارد از ما دستگیری کنند و از این ظرفیت بسیج نیز بتوانم استفاده کنم البته در این راستا یک طرح و مقاله ای دو ماه پیش به دفتر علمی پژوهشی سپاه اردبیل نیز ارائه کرده ام.
*چه آرزویی در این عرصه دارید؟
امکانات زیادی وجود دارد ولی خوب مدیریت نمی شود، دوست دارم در مقطع phd ادامه تحصیل کنم و بیشتر قصد دارم در زمینه «رباتیک پزشکی» تحصیل و ابداعاتی داشته باشم همچنین حمایت مسئولان، پیاده کردن ابداعات ذهنی ام خدمت برای بشریت و انسانیت بزگترین هدفم است.
انتهای پیام/