به گزارش خبرنگار ابصارخبر، نشست صمیمانه جمعی از هنرمندان استان اردبیل با سردار جلیل بابازاده فرمانده سپاه حضرت عباس(ع) و با حضور سردار مستعد جانشین فرمانده سپاه استان توسط سازمان بسیج هنرمندان اردبیل در سالن جلسات سپاه حضرت عباس(ع) برگزار شد.
در ابتدای این نشست مصطفی قهرمانی مسئول بسیج هنرمندان استان ضمن عرض خیر مقدم به میهمانان و هنرمندان جمع حاضر را بخشی از هنرمندان متعهد استان از سه نسل متفاوت انقلاب،از هنرجویان جویای نام گرفته تا هنرمندان پیشکسوت،معرفی کرد و گفت: این نشست حاصل درخواست اعضای هیات اندیشه ورز، مجمع قشر و مدیران کانونها و انجمن های هنری و ادبی بسیج هنرمندان استان است.
وی در ادامه سخنان خود به بیان اهداف این نشست صمیمانه پرداخت و گفت: پیش از این هنرمندان استان در مناسبت های مختلف تقاضای دیدار و طرح مسائل و مشکلات هنر استان داشتند که تا کنون این دیدار میسر نشده بود.
هنرمند پتانسیل اجتماعی دارد/ جایگاه هنرمندان در سیاستگذاری های کلان نادیده گرفته شده است
احد بیوته از هنرمندان به نام اردبیل در عرصه نمایش و طنز در این همایش به تبیین جایگاه هنرمندان در تصمیمات مهم استانی پرداخت و از اینکه تا کنون قشر هنرمند در تصمیمات استانی هیچگونه جایگاهی نداشته انتقاد کرد و گفت: اگر نظر هنرمندان در مسائل مختلف استانی پرسیده و اعمال شود قطعا برنامه های اجرایی نیز دارای خروجی بوده و تاثیرگذارتر خواهد بود چونکه هر یک از هنرمندان در هر شاخه ای که فعالیت می کنند دارای محبوبیت و البته اثرگذاری شگرف هستند که می تواند مستقیما روی بخش اعظمی از جامعه تاثیر داشته باشد.
این هنرمند اردبیلی در ادامه سخنان خود خواستار سهمیه به هنرمندان درشورای عمومی و فرهنگی استان شد و گفت: اگر نظرات هنرمندان نیز در تصمیمات استانی پرسیده و لحاظ شود قطعا استان با پیشرفت های همه جامعه و رو به جلو همراه خواهد بود.
وی به ظرفیت های بالای هنرمندان در عرصه های مختلف اشاره کرد و گفت: تزریق محتوای مناسب و در خور شان و جایگاه استان توسط هنرمندان می تواند در عرصه های مختلف استان تاثیر گذار باشد.
بیوته در ادامه سخنان خود برنامه های به اجرا در آمده در استان را فاقد خروجی مناسب دانست و گفت: اگر از متولیان برنامه در خصوص نتایج برنامه ها سوال و مطالبه گری می شد قطعا نفر سوم با وضعیت بهتری در صحنه حاضر می شد، چونکه با سیاستگذاری درست تری بهاجرای برنامه می پرداخت.
وی تصریح کرد: مدیریت ضعیف و اجرای سرسرانه برنامه ها از جمله عوامل مهم بی اثر بودن برنامه های فرهنگی و اجتماعی در استان است.
این هنرمند نام آشنای اردبیل عدم نظرسنجی و کم توجهی به آنها در برنامه های کلان استان را مهمترین عامل شکست برنامه های فرهنگی و هنری استان عنوان کرد و گفت: به طور کلی اگر محتوای زیر جلدی و تفکرات ارزشی از زبان هنرمند خارح شوند، مدافع تمام عیار ارزش های انقلاب خواهد بود.
بیوته در پایان سخنان خود به تشریح پتانسیل های این قشر از جامعه پرداخت و گفت: اگر به جایگاه واقعی هنرمندان در جامعه توجه شود، آنها می توانند در سیاستگذاری های کلان استان نقش آفرینی کنند.
تقویت انگیزه های هنری مورد غفلت واقع شده است
رخشانی فعال هنری عرصه تئاتر استان به بیان برخی از مطالبات هنرمندان استان پرداخت و گفت: ایجاد و تقویت انگیزه جهت انجام کارهای هنری ارزشی جزو مهمترین بحث ها و دغدغه های جامعه هنری است که تا کنون مورد غفلت واقع شده است.
وی خواستار تعامل بیشتر و ارتباط گسترده نهادهای مرتبط هنری با هنرمندان استان شد و گفت: این تعامل می تواند موجب هم افزایی بیشتر جامعه هنری استان شود.
مدیر دلسوز و دغدغه مند کم پیدا می شود
وطن دوست شاعر نام آشنای اردبیل نیز در ادامه این نشست ضمن دکلمه ای از اشعار خود به بیان بخشی از مطالبات فرهنگی استان پرداخت و با انتقاد از مدیران استانی گفت: امروز متأسفانه مدیر دلسوز و دغدغه مند کم پیدا می شود.
اعتبار، ابزار هنر است
جعفری به نمایندگی از کانون های هنری شهرستان مشکین شهر به بیان دغدغه ها و مشکلات هنری مشکین شهر پرداخت و گفت:مبهم بودن حمایت از هنر در استان، آسیب شناسی برنامههای اجرا شده و عدم توجه به فرصتها و تهدیدها از جمله عوامل مهم ناکامی هنر در شهرستان ها است.
وی به بیان اهمیت نیروی انسانی در بخش هنر پرداخت و گفت: اعتبار، ابزار هنر است و اگر این ابزار تامین نشود قطعا در آینده ای نزدیک هنر اردبیل به تعطیلی کشید خواهد شد.
نماینده کانون های هنری مشکین شهر از کم توجهی مسئولین انجمن های هنری استان به کانون های هنری شهرستان ها اشاره کرد و گفت: تربیت نیروهای متعهد و متخصص هنری در تراز انقلاب از وظایف کانون های هنری است که در این مورد حداقل ترین کار ممکن تزریق بودجه و حضور فیزیکی در کانون های شهرستانی است.
قلم سلاح نویسندگان در عرصه های جنگ نرم است
قربانی نماینده جامعه هنری بانوان نیز در ادامه این نشست به تشریح وضعیت هنر نویسندگی در استان پرداخت و گفت: با اینکه نویسندگان متعهد و متخصص زیادی در سراسر استان وجود دارند با توجه به گرانی های اخیر اگر نویسنده حامی نداشته باشد نمی تواند اثر هنری تاثیرگذار تولید کند.
وی از قلم بعنوان سلاح نویسندگان در عرصه های جنگ نرم نام برد و گفت:همانگونه که رزمندگان اسلام در دوران دفاع مقدس توانستند با دستان خالی حماسه آفرینی کنند،در برهه کنونی نیز همین جوان ها با تاسی از رزمندگان اسلام می توانند دوباره حماسه بیافرینند.
این بانوی هنرمند در پایان سخنان خود به نقش بانوان در پشت جبهه نیز اشاره کرد و از فرمانده سپاه حضرت عباس(ع) خواست تا در برگزاری همایش ها و یادواره ها از خواهران جنگ دیده نیز بعنوان راوی استفاده شود.
اردبیل سرشار از استعدادهای هنری است
حاتم رسولی از هنرمندان متعهد استان نیز در ادامه این نشست به تشریح دغدغه های جامعه هنری استان در سه محور پرداخت و گفت: اصلی ترین ماموریت بسیج ساماندهی و حفظ امادگی هنرمندان در عرصه های مختلف است.
وی با بیان اینکه استان اردبیل سرشار از استعدادهای هنری است گفت: برگزاری کلاس های اموزش برای نو هنرمندان و برگزاری کارگاه های هنری نقش به سزایی در اماده نگه داشتن جامعه هنری بر عهده دارد.
وی در ادامه سخنان خود به دسترنج هنرمند یعنی تولیدات هنری نیز اشاره کرد و گفت: هنرمندی که لباس بسیج را می پوشد و تمام توان خود را در طبق اخلاص می گذارد باید ارج نهاده شود.
رسولی از تولیدات فاخر بعنوان زمینه ساز جریان سازی فرهنگی نام برد و گفت: حمایت از اثار هنری برجسته می تواند منجر به انسجام بیشتر درون سازمانی هنرمندان شود.
وی از هنرمندان نیز خواست تا با نگاه بومی به مسائل به تولید اثار فاخر بپردازند که در این صورت می توانند به جریان سازی فرهنگی بیانجامند.
این هنرمند اردبیلی توضیع و انتشار آثار هنری تولید شده را از دیگر دغدغه های هنرمندان برشمرد و گفت: تولید وانتشار مجموعه های گروهی اثار یکی از راه هایی است که می تواند به درخشش هنرجویان در آینده کمک کند.
وی در بخش پایانی سخنان خود از نبود خانه هنرمندان در استان انتقاد کرد و گفت: جای تاسف دارد که استان اردبیل بعد از گذشت10 سال از تاسیس بسیج هنرمندان تا کنون فاقد یک خانه و یا محلی برای تمرین و اجرای برنامه های هنرمندان است.
رسولی از نهاد های هنری خواست به منظور اعتلای هنر استان مکانی چند منظوره به نام خانه هنر را در اختیار بسیج هنرمندان قرار دهند تا با نظات این مجموعه، هم افزایی بیشتری بین هنرمندان ایجاد شود.
هنرمندی مورد تکریم است که مدافع ارزش های انقلاب است
نوریان رئیس قشر شهرستان اردبیل با بیان اینکه هنرمندی مورد تکریم است که مدافع ارزش های انقلاب است، گفت: متاسفانه هنرمندان متعهد بسیجی خود را در استان نشان نمی دهند.
وی با بیان اینکه باید به هنرمندان اهمیت داد و روی آنها سرمایه گذاری کرد، گفت: اگر به هنرمندان رسیدگی و توجه شود می توان حد زیادی از ریزش انها جلوگیری کرد.
حرف های ارزشی باید عملکرد ارزشی داشته باشند
سید رضی محمودی رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان نیز در این نشست با بیان اینکه مطالبات مطروحه از سوی هنرمندان حاضر به حق است، گفت هنرمند بر اساس اقتضای کار خود تیپ و قیافه را تنظیم می کند و جه بسا در این راه نیز ممکن است بر اساس نقش هنری که بر عهده گرفته ریش پرفسوری داشته و یا موهایش کمی بلند باشد بنابر این نباید وی را به این جرم پس زد بلکه استفاده از وی و هنر وی در راه تحقق اهداف انقلاب باید مد نظر قرار گیرد.
وی نبود مکان برای تمرین نمایش را از دیگر مشکلات صنفی این قشر از جامعه عنوان کرد و گفت: به نظر شما آثار هنری فاخر و انقلابی باید کجا اجرا شود؟
محمودی با بیان اینکه حرف های ارزشی باید عملکرد ارزشی نیز داشته باشند خواستار حذف موازی کاری هنری بین معاونت های و نهادهای دستگاه های اجرایی شد و گفت: تنها در صورت نگرش اتحادی به هنرمندان استان است که هنر واقعی و اصیل می تواند خود را در همه عرصه ها به ویژه تصمیم سازی های کلان استان نشان دهد.
وی جریان سازی را یکی از ویژگی های هنرمندان عنوان کرد و گفت: هنرمند به دلیل اینکه از پایگاه مردمی مناسبی برخوردار است و پوشش و رفتار وی مورد تقلید هوادارانش قرار می گیرد بنابراین باکمی حمایت و ظرافت می توان کارهای ماندگار ارزشی زیادی در راستای اهداف انقلاب توسط هنر در بین عامه مردم به اجرا درآورد.
این هنرمند، تهیه ابزار کار هنرمندان بخصوص وسایل فیلم سازی را از ضروریات جامعه هنری استان برشمرد و گفت: اگر تجهیزات مناسب در اختیار هنرمندان استان قرار گیرد می توان در آینده ای نزدیک شاهد درخشش هنرمندان فیلمساز ارزشی در سطح استانی، کشور و حتی بین المللی نیز شد.
وی در پایان سخنان خود تصریح کرد: در شهری که از برج های آن صدای شعر و عشق به گوش برسد آسیب های اجتماعی نیر به نهایت خود کاهش پیدا می کند.
هنرمندان بزرگ استان باید به امر جانشین پروری روی بیاورند
امین رسولی هنرمند نام آشنای استان بعنوان آخرین هنرمند حاضر در این نشست بود که به بیان دغدغه های این قشر مظلوم و فرهیخته پرداخت و ضمن قدردانی از تحولات مدیریتی ایجاد شده در بسیج هنرمندان به تبیین چگونگی حمایت از کالاهای ایرانی توسط هنرمندان در سطح جامعه پرداخت و گفت: هنرمند بسیجی توان و قدرت این کار را دارد که اگر مورد اعتماد واقع شود و مجال فعالیت به وی داده شود ذائقه های مردم را به سمت حمایت از مصرف کالاهای ایرانی و داخلی سوق دهد.
وی با انتقاد از وضعیت مدیریتی استفاده از هنرمندان استان در برنامه ها و همایش های کوچک و بزرگ در استان گفت: حمایت از 4 هنرمند و استفاده از آنها در همه برنامه ها موجب دلسردی جامعه هنری از مسئولان استانی شده و بالتبع بعد از پایان کار هنری این عزیزان به دلیل عدم پشتوانه سازی قبلی، شاهد خلاء هنری بزرگی در استان خواهیم شد که این بزرگترین آسیب و تهدید برای جامعه هنری استان است.
رسولی با بیان اینکه هنرمندان بزرگ استان باید به امر جانشین پروری روی بیاورند گفت: میدان دادن به جوانان در عرصه های کوچک نه تنها آنها را بارور تر می کند بلکه آنها را برای رخدادهای بزرگ پیش رو نیز آماده تر کرده و نهایتا موجب شکوفایی هنر استان در عرصه های مختلف کشوری و بین المللی نیز می شود.
وی در پایان سخنان خود از شورای فرهنگ عمومی استان خواستار توجه و رسیدگی فوری به وضعیت هنر استان شد و با بیان اینکه هنرمند متعهد از دل جشنواره ها بیرون می آید گفت: برگزاری جشنواره های هنری کوچک بین مدارس جهت شناسایی هنرمندان آینده استان بسیار لازم و ضروری است چونکه نسل حاضر هنرمندان استان نیز از دل همین جشنواره های مدارس بیرون آمده اند و اگر این امر مهم به فراموشی سپرده شود در واقع استعداد یابی هنری مورد غفلت واقع شده و دچار خسران در آینده هنری استان خواهیم بود.
هر زمان حق انقلاب در خطر باشد با تمام وجود به میدان آمده و طوفان به پا خواهیم کرد
سردار جلیل بابازاده فرمانده سپاه حضرت عباس(ع) نیز در پایان این نشست صمیمانه ضمن استقبال از دغدغه های به حق هنرمندان متعهد گفت: تجربه نشان داده است که کمبود امکانات مانع اجرای وظیفه نیست و هنرمندان نیز از این قاعده مستثنی نیستند
وی با بیان اینکه تفکرات ارزشی باید در مسیر واقعی و درست خود حرکت کنند گفت: تفکرات هنری و حتی نحوه بیان مطالب در عرصه هنر تنها از عهده انسان های خارق العاده بر می آید.
فرمانده سپاه حضرت عباس(ع) از هنرمندان ارزشی و متعهد خواست تا در هر جایی که هستند با استفاده از هنر خود مبلغ ارزش های انقلاب و اسلام باشند چونکه خیر دنیا و آخرت خودشان نیز در همین راه است.
وی در ادامه سخنان خود به برنامه های روز اردبیل نیز اشاره کرد و گفت: متاسفانه انعکاس روح عرفانی و حماسی شیخ صفی الدین، این بزرگ مرد اردبیلی تاریخ تشیع در ویژه برنامه های این روز خالی بود به حماسه آفرینی های این مرد بزرگ پرداخته نشد.
بابازاده وحدت را تنها راه رسیدن به آرمان های انقلاب عنوان کرد و گفت: اگر وحدت باشد رضایت الهی نیز حاصل شده و امورات به نحو احسن اجرا خواهند شد.
وی به تبیین شرایط کنونی پرداخت و گفت: در برهه کنونی که دشمنان داخلی و خارجی تمام هجمه های خود را در جهت تخریب ارش های انقلاب به کار برده اند هنرمندان می توانند با مجاهدت های خاموش خود مدافع ارزش های انقلاب در جامعه شوند.
فرمانده سپاه حضرت عباس(ع) وظیفه اصلی هنرمندان در شرایط فعلی را تزریق روحیه امید و سرزندگی در جامعه عنوان کرد و از هنرمندان خواست تا با استفاده از خلاقیت هنری خودشان روح یاس و نامیدی که از حیله های کثیف دشمنان است از ذهن و فکر مردم بزدایند.
وی در پایان سخنان خودبه تحرکات اخیر دشمنان نیز اشاره کرد و گفت: هر وقت مشاهده شد حق انقلاب در خطر است با تمام وجود به میدان آمده و طوفان به پا خواهیم کرد.
وی کار مجموعه سپاه و بسیج را برطرف کردن نقاط ضعف عنوان کرد و گفت: محرومیت زدایی و کمک به کارآمدسازی از مهمترین وظایف سپاه و بسیج در شرایط فعلی کشور است و در این راه کمک حال دولتمردان خواهیم بود.
پخش نماهنگ علمدار، قرائت شعر توسط اساتید شعر استان و اهدای تمثال شهید حججی و آخرین اثر استاد وطن دوست شاعر اردبیلی از جمله برنامه های این نشست صمیمانه بود.
انتهای پیام/