کد خبر: 6850 ۰۳:۱۶ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۴

گزارش مشروح نشست خبری نهمین جشنواره عمار؛

طالب زاده: جشنواره عمار، تأثیری فراملی دارد/ خانه شهید، مرکز تولید مقاومت است

اولین نشست خبری نهمین جشنواره مردمی فیلم عمار با حضور نادر طالب زاده دبیر، وحید جلیلی مسئول شورای سیاست گذاری و سید رسول منفرد دبیر اجرایی این جشنواره در منزل شهیدان فاطمیه مفرد برگزار شد.

طالب زاده: جشنواره عمار، تأثیری فراملی دارد/ خانه شهید، مرکز تولید مقاومت است

به گزارش ابصارخبر به نقل از روابط عمومی جشنواره عمار، اولین نشست خبری نهمین جشنواره مردمی فیلم عمار با حضور نادر طالب زاده دبیر، وحید جلیلی مسئول شورای سیاست گذاری و سید رسول منفرد دبیر اجرایی این جشنواره در منزل شهیدان فاطمیه مفرد برگزار شد.

وحید جلیلی در این نشست در سخنانی گفت: شروع برنامه‌های جشنواره نهم فیلم عمار را در منزل شهیدان فاطمیه مفرد با میزبانی پدر و مادر این شهید بزرگوار برگزار کردیم. امسال نهمین جشنواره مردمی فیلم عمار برگزار می شود. خودمان هم ‌چنین گمانی نداشتیم که این جشنواره فیلم در این مدت کوتاه به نقطه عطفی در سازمان تولید و تماشای سینمای ایران تبدیل شود.

اگر کسی برای قهرمانان ایران فیلم بسازد، انگ‌های مختلف می‌خورد

وی افزود: در یک سال گذشته در نقاط مختلف کشور بودم و به مناطق مختلفی سفر کردم و در جریان این سفرها با فعالان فرهنگی و اکران کننده‌های مردمی فیلم‌های عمار ملاقات کردم. آنها با حداقل امکانات و با اخلاص و عمل فراوان تلاش می‌کنند تا روز به روز سینمای عمار و انقلاب اسلامی گسترش پیدا کند.

جلیلی ادامه داد: امسال دو بخش به جشنواره مردمی فیلم عمار اضافه شده است. بخش نخست با عنوان «فیلم های سفارشی» است. در توضیح این بخش باید بگویم که متاسفانه فیلم‌های امروز سینمای کشور نسبت درستی با فضای کشور و نیازهای مردم ندارد و در این میان یکی از این کلید واژه‌ها «سینمای سفارشی» است.

وی خاطرنشان کرد: امروز شاهد هستیم که فیلم‌های سیاهی که به سفارش برخی ها در ایران ساخته می‌شود نه تنها کیفیت ندارند بلکه با انگشت اشاره کشورهای رسوای غربی ساخته می‌شوند. از طرف دیگر برخی ها در این میان نعل وارانه می‌زنند و وضعیت به صورتی است که اگر کسی بخواهد درمورد کشور و قهرمانان ایران فیلم‌ بسازد و از همه مهمتر از آنها تاثیر بپذیرد او را با انگ های مختلف هدف قرار می دهند. ما برای مبارزه با این انگ‌ها بخش «فیلم های سفارشی» را در این جشنواره ایجاد کردیم.

 

اکران فیلم‌های جشنواره عمار در سوریه و غزه علی‌رغم تهدیدات اسرائیل

جلیلی اضافه کرد: خوشبختانه تا امروز بخش «فیلم‌های سفارشی» مورد استقبال بسیار خوب مردم قرار گرفته است. از جمله جایزه‌های این بخش می‌توان به جایزه بشاگرد برای بهترین فیلم در حوزه ترویج کار و تلاش، جایزه شهید رجایی برای بهترین اثر با موضوع مسئولان، جایزه شهید خدری برای بهترین اثر با موضوع علم و دانش، جایزه کرکم برای بهترین اثر در حوزه بازنمایی در حوزه امنیت در جامعه اسلامی، جایزه قناعت برای بهترین اثر با موضوع قناعت، جایزه احمدجو برای بهترین اثر در موضوع اقتصاد مقاومتی و شخصیت‌شناسی سیاست مداران غربی بخصوص ترامپ، جایزه دوست آسمانی من در مورد بهترین فیلم در مورد شهید ابراهیم هادی اشاره کرد.

وی یادآور شد: امسال افتخار داریم که اعلام کنیم یکی از رهبران بزرگ نهضت مقاومت آفریقا به نام شیخ زکزاکی که در راه مبارزه 4 فرزند خود را فدا کرده و الان در زندان است جایزه ای به نام عثمان دن فودیو را برای این جشنواره اعلام کردند.

جلیلی توضیح داد: سال گذشته مرکز نمایش فیلم‌های عمار در غزه توسط رژیم صهیونیستی بمباران شد اما دوستان ما در غزه اعلام کردند که امسال باشکوه‌تر این فیلم‌ها را نمایش می‌دهند. ضمن اینکه امسال در کشور سوریه برگزاری برنامه نمایش فیلم های عمار را خواهیم داشت.

 

طالب زاده: دروغ‌های نتانیاهو را باید افشا کنیم

نادر طالب‌زاده دبیر نهمین جشنواره عمار نیز در این نشست خبری گفت: در ابتدا تاسف خودم را از حکمی که برای استاد حسن عباسی صادر شده اعلام می‌کنم. از شما خبرنگاران هم می‌خواهم مسئله حکم بازداشت او که از طرف ریاست جمهوری صادر شده است را پیگیری کنید. آقای عباسی در این مدت بارها و بارها به دادگاه رفت و تبرئه شد، نمی‌دانم امروز چرا حکم اعلام شد. عمار اگر عمار است، برای مطرح کردن همین مسائل و موضوعات است. 

وی افزود: امروز نهمین دوره جشنواره عمار را درپی داریم. این جشنواره دوران بلوغ خود را سپری می کند و شاهد تاثیرگذاری آن هستیم. جشنواره عمار امروز تاثیری ملی و فراملی دارد. این جشنواره باید به دنبال این باشد که مردم را به درستی با حقایق آشنا کند.

طالب زاده ادامه داد: در مورد فیلمسازان و اکران‌کنندگان مردمی فیلم عمار باید به این نکته اشاره کنم که چون جوانان، انقلاب را بهتر از نسل‌های دیگر می‌فهمند در بیان حقایق هم موفق تر هستند.

وی خاطرنشان کرد: درمورد اقدام نتانیاهو در سازمان ملل به نکته ای اشاره می‌کنم. او به جعل و دروغ عادت دارد. اما این ما هستیم که باید این دروغ‌ها را افشا کنیم.

طالب زاده اضافه کرد: بزرگترین دروغ 11 سپتامبر بود که با آثار مختلفی که ساخته می‌شود در حال برملا شدن است. همچنین در مورد بحث FATF که در مجلس امضا شد باید بگویم که نمایندگان مجلس اطلاع کاملی از آن ندارند و جزئیات آن را نمی‌دانند. بر همین اساس هم تمامی افشاگری‌ها وظیفه شما خبرنگاران است.

 

هر خانه شهیدی، مرکز تولید انرژی و مقاومت است

جلیلی نیز در بخش دیگری از سخنانش توضیح داد: منابع قدرت ما شهدا هستند. شهیدان‌اند و هرجا خانه شهید است آنجا مرکز تولید انرژی و مقاومت در برابر مستکبران است. به دلیل افزایش قیمت دلار سعی داریم در بخش جوایز فضای رسانه‌ای توجه جدی به این جشنواره داشته باشند که مردم از این بخش حمایت کنند.

مهدی پری زاده به نمایندگی از اعضای شورای روستای تورقوزآباد به ایراد سخنان کوتاهی پشت تریبون آمد و در سخنانی گفت: از طرف اهای روستا و خانواده های شهدا اعلام می کنیم که به برنده بخش مرگ بر آمریکا جشنواره مردمی فیلم عمار هرسال یک قالیچه دست باف که با دستان مردم همین روستا بافته می شود به رسم یادبود اهدا خواهد شد.

محمدمهدی احمدی از فعالان افغانستانی هم در ارتباط زنده تصویری از افغانستان در سخنانی گفت: برگزاری اولین جشنواره فیلم های کوتاه و بلند ویژه مهاجران افغانستانی با عنوان «پرستوهای مهاجر» در قالب نهمین جشنواره عمار با موضوعات مختلفی برگزار می شود.

وی افزود: موضوعات اولین جشنواره پرستوهای مهاجر معرفی آداب و سنن مردم افغانستان، حس وطن دوستی، معرفی شخصیت های نخبه افغانستانی در ایران و حضور رزمنده های افغانستانی در 8 سال دفاع مقدس، صنعت و اقتصاد افغانستان، نزدیکی پیوند اقوام افغانستان و تحکیم خانواده است.

احمدی ادامه داد: برگزاری اولین جشنواره فیلم های کوتاه و بلند افغانستانی به صورت ویژه برگزار می شود. این جشنواره در قالب فیلم های کوتاه و بلند است که در ایران برگزار می شود.زیرا فیلمسازان زیادی در شهرهای مخلف ایران حضور دارند اما فرصتی نداشتند که جشنواره به خصوص برای خود داشته باشند.

 

جایزه ویژه حجت الاسلام آل هاشم در نهمین جشنواره عمار

بنابرین گزارش، حجت الاسلام آل هاشم که در بخش فراخوان مردمی نهمین جشنواره عمار، جایزه شهید رجایی را درباره سیره مسئولان مردمی اعلام کرده است، در پیام ویدیویی خود به این نشست خبری گفت: ضرورت تولید و توزیع فیلم در هنر انقلاب ایجاب می‌کند که ما بتوانیم جریان تولید فیلم را در سینمای انقلاب متناسب با عظمت، عمق و تاریخ انقلاب توسعه بدهیم. از این مسیر نوعی غبار روبی از واقعیات جامعه را انجام داده باشیم.

وی ادامه داد: اهمیت هنر سینما هم برای همه روشن است و نیاز به توضیح ندارد. کار مهمی دیگری که باید نسبت به این مسئله اهتمام داشته باشیم تلاش برای توزیع مناسب این تولیدات است. مهم این است که وقتی تولید انجام گرفت این توزیع شود.

او اضافه کرد: آثاری که تولید می‌شود اگر به دست مردم نرسد تولید شدن یا تولید نشدن آن تفاوت چندانی ندارد. باید بتوانیم از طریق شبکه های مردمی این تولیدات را به همه جای کشور و ایران اسلامی برسانیم. یکی از موضوعاتی که در انقلاب اسلامی ایران احیا شد در واقع نوعی بازگشت به سنت‌های اسلام ناب محمدی است.

آل هاشم توضیح داد: موضوع ساده‌زیستی، مردم‌داری و مردمی بودن مسئولان کشور است. این ارزش در نگاه مردم بسیار اهمیت دارد. ما باید تلاش کنیم این ارزش و برکات برآمده از آن را در جامعه تثبیت و تکثیر کنیم. از این جهت وقتی شنیدم جشنواره فیلم عمار از مردم درخواست کرده تا برای ساخت فیلم فراخوان بدهد، مناسب دیدم توجه فیلمسازان را به موضوع سیره مسئولان و ویژگی‌های مسئول مردمی و مسئول اسلامی جلب کنم.

وی خاطرنشان کرد: قصد ما هم این است که از رهگذر این تولیدات، ضمن اینکه ارزش‌های نهفته در سیره مردمی مسئولان برای همه به ویژه مسئولان عزیز نشان داده شود برخی رویکردهای اشرافی گری و غیرمردمی هم هنرمندانه برای رشد فضیلت مردم‌داری باز شود.

آل‌هاشم یادآور شد: اینکه عنوان جایزه برای این موضوع چه باشد خودش نکته مهمی است. اما وقتی ما تاریخ انقلاب اسلامی را مرور می کنیم خوشبختانه با نمونه‌های درخشانی از مسئولان مردمی مواجه می‌شویم که در حافظه ملت ماندگار شده است. مثلا در میان مسئولین نظام جمهوری اسلامی ایران به غیر از روحانیت و شهدای محراب عزیز ما در میان مسئولین نظام، نام شهید بزرگوار محمدعلی رجایی رئیس جمهور کشور درخشش ویژه ای دارد.

وی عنوان کرد: اگر امثال شهید رجایی و سایر شخصیت های مردمی و ماندگار انقلاب اسلامی به درستی به جامعه معرفی می‌شدند و به هنگام معرفی می شدند ما شاهد برخی رفتارها و عادات اشرافی‌گری و غیر مردمی در جمع مسئولان کشور نبودیم. باید سیره این شهدای عزیز و آرمان های انقلاب شکوهمند اسلامی ایران را بازخوانی کنیم. همین بازخوانی کمک بزرگی به اصلاح امور کشور خواهد داشت.

آل‌هاشم اظهار داشت: در هر حال به پاس خدمات این شهید بزرگوار رجایی جایزه اعلامی را به نام شهید رجایی مزین می‌کنیم و به سه اثر برگزیده جشنواره مردمی فیلم عمار با موضوع سیره مسئولان مردمی و غیر مردمی مسئولان هزینه یک سفر زیارتی کربلای معلی و دو هزینه سفر زیارتی مشهد مقدس را اهداء خواهیم کرد.

وی در پایان گفت: ما در این مسیر می‌توانیم به رهنمودهای مقام معظم رهبری که به طور دائم در ارتباط با ساده‌زیستی و مردمی بودن مسئولان اشاره می‌کنند یا فرمایشاتی که از امام بزرگوار باقی مانده است را مرور کنیم. علاوه بر اینکه در این جشنواره حضور پیدا خواهید کرد و این جوایزی هم که مطرح شد تقدیم خواهد شد زمینه اکران این فیلم‌هایی هم که در جشنواره برگزیده شدند هم در حاشیه نمازهای جمعه می‌تواند برای مردم پخش شود و مردم هم از این فیلم ها استفاده کافی را ببرند.

در ادامه این نشست خبری سید رسول منفرد دبیر اجرایی نهمین جشنواره عمار در سخنانی گفت: هر سال از همه استانها و غالب شهرستانها در جشنواره عمار اثر وجود دارد که مشخص شده که 73 درصد این آثار مربوط به شهرستانها و 27 درصد آثار مربوط به استان تهران است. همچنین 13 درصد آثار مستند جشنواره، مربوط به روستاها بوده است.

وی با اشاره به برگزاری سینماسنگر در اردوهای راهیان نور افزود: در غرفه‌های راهیان نور جشنواره که تحت عنوان سینماسنگر برگزار شد 31 هزار نفر مخاطب شدند و بیش از 800 نفر به جمع اکران‌کنندگان جشنواره پیوستند.

دبیر اجرایی جشنواره عمار به اکران‌های فیلم‌های سینمایی در شهرهای فاقد سینما اشاره کرد و ادامه داد: اکران مردمی برای سینمای ایران یک ضرورت است. من باب همین ضرورت، اکران‌کنندگان مردمی جشنواره در شهرهای فاقد سینما، در یکسال اخیر از ظرفیت‌ ساختار رسمی سینما و به خصوص سینماسیارها استفاده کردند و فقط در اکرانهای نوروزی موفق به فروش حدود 500 میلیون تومانی برای فیلمهایی مثل به وقت شام، فیلشاه، خجالت نکش و لاتاری شدند.

منفرد خاطرنشان کرد: در یکسال گذشته فعال‌ترین شهرها در جریان اکران مردمی شامل آباده، نهاوند، شیراز، اندیمشک، کازرون، فسا، تهران، راوند،  نرماشیر، چناران و شاهرود بودند.

 

ولید درویش: جشنواره‌ مردمی مثل عمار در سوریه برگزار می کنیم

در ادامه این نشست خبری، ولید درویش کارگردان سوریه ای طی ارتباطی اینترنتی در سخنان کوتاهی گفت: ما بعد از صحبت هایی که با دبیرخانه جشنواره مردمی فیلم عمار داشتیم تصمیم گرفتیم جشنواره مردمی خود را برگزار کنیم تا بتوانیم صدای مردم سوریه را در حوزه های فرهنگی اقتصادی و سیاسی به گوش جهانیان برسانیم.

وی افزود: بویژه بعد از 8 سال جنگ که جمهوری اسلامی و رهبر معظم انقلاب حمایت کردند و ما هم از حمایت های آنها تشکر می کنیم امیدواریم که این جشنواره را برگزار کنیم. الان فیلم های کوتاه و فیلم های موبایلی خیلی عطش نسبت به آنها وجود دارد و امیدواریم که این تشویق را بین مردم سوریه ایجاد کنیم که در این جشنواره شرکت کنند.

جلیلی در این باره توضیح داد: این نشست سند دیگری از حمایت مردم ایران از فلسطین است. شاید سال دیگر عکس این نشست در دستان رژیم کودک کش اسراییل ببینیم. جشنواره عمار جایگزین جشنواره دیگری نیست. ایران بزرگ آن اندازه‌ای که به سینما خدمت کرده از آن استفاده نکرده است. عمار ظرفیتی از سوژه‌هایی است که تاکنون استفاده نشده است و این نوید را می‌دهیم که کمتر از سه سال دیگر نسل جدید فیلمسازان حرفه‌ای ظهور می کند.

مسئول شورای سیاست گذاری جشنواره عمار در این بخش از نشست خبری گفت: الان به من خبر دادند که دوستان ما در شورای روستای تورقوزآباد هم یک فیلم سفارشی را سفارش دادند و در فراخوانی یک فرش دست بافت را جایزه بهترین اثر با موضوع مرگ بر آمریکا اعلام کردند. ما از این عزیزان تشکر می‌کنیم زیرا موجب شدند تا پرونده تورقوزآباد نزد مستکبران سنگین تر شد.

در بخش دیگری از این نشست پدر شهید محمد فاطمیه مفرد نیز در سخنان کوتاهی گفت: فرزندم در سن 18 سالگی به جبهه رفت و در سال 1361 به شهادت رسید.این شهید بزرگوار مجموعه درآمدی که در طول 2 سال به دست آورده بود را درخواست کرد تا به حساب 100 امام خمینی (ره) ریخته شود. شهید حتی یک بار هم با صدای بلند با من صحبت نکرده بود.

وحید جلیلی در سخنان دیگری گفت: کشور ما از توقوزآباد تا برازجان تا اهر تا خاش تا همه اقوام این کشور در طول 60 سال گذشته که نهضت امام خمینی در این کشور آغاز شده قهرمانان زیادی را معرفی کرده و سوژه های زیادی را به فضای هنری کشور پیشکش کرده است.

 

اگر عمار موفقیتی کسب کرده مدیون دعای خانواده شهداست

وی افزود: امیدوارم فیلمسازان، هنرمندان و رسانه ای های ما این هدایای بزرگ را پس نزنند و دوربین و قلم خودشان را به خدمت بزرگداشت آنها و ماندگار کردن یاد و سبک زندگی آنها معطوف کنند. همین خاطراتی را مکه پدر این شهید بزرگوار فرمودند به نظرم کلید حل بسیاری از مشکلات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی ما است.

جلیلی ادامه داد: به عبارتی بهتر اگر هنر ما وظیفه خود را در انعکاس و بازنمایی قهرمانان این ملت و سبک زندگی آنها انجام بدهد بزرگترین خدمت را به جامعه امروز ایران کرده است. امیدواریم که جشنواره مردمی فیلم عمار هم بتواند در حد و اندازه توان خود در این مسیر قدم بگذارد.

وی خاطرنشان کرد: اگر عمار توانسته در فضاهای اجتماعی و فرهنگی موفقیت هایی را کسب کند بدون هیچ تعارفی این را مرحون دعای خانواده معظم شهدا می دانیم. از همان جشنواره اول دوستان ما تلاش کردند که بخش بسیار ناچیز و کوچکی از دینی را که خانواده شهدا بر گردن رسانه ای ها و اهل هنر و کل جامعه دارند را در آئین های برگزاری جشنواره رعایت کند و همواره دو ردیف اول تمامی افتتاحیه و اختتامیه های ما در اختیار خانواده معظم شهدا است.

جلیلی اضافه کرد: این یک طورقوزآباد ایران است آقای نتانیاهو که ما برای آن امروز به اینجا آمدیم. جایی که شاید در نگاه خیلی ها به حساب نمی آمده ببینید سانترفیوژهای ما و غنی کننده های ذارت این کشور مادران شهدای ما هستند که منبع قدرت در این کشور می آفرینند. همانگونه ای که رهبران ما گفتند منابع قدرت ما در کشور مادران شهدای ما هستند.

وی یادآور شد: البته در سال های قبل جوایز ما بیشتر معنوی بوده است. و حداکثر یک یا دو سکه به برگزیدگان می دادیم. اما با توجه به افزایش نرخ سکه امسال این درخواست را از مردم داریم که در تامین هدایای فیلمسازان انقلاب اسلامی هدایای خود را به دبیرخانه ارسال کنند.

وحید جلیلی در بخش دیگر این نشست در سخنانی ، گفت: یکی از تفاوت های جشنواره مردمی فیلم عمار با سایر جشنواره ها این است که این جشنواره در طول سال هم فعالیت می کند. سال گذشته در همین ایام بود که به شهرهای مختلف استان بوشهر سفر کرده بودم و دیدم که دوستان ما بسیار پرشور در جشنواره عمار مشغول نمایش فیلم ها بودند.

وی افزود: بسیار خوب است که دوستان خبرنگار ما این وقایع را به دقت ببینند. حتی اگر دلبستگی به محتوا و آرمان های جشنواره عمار ندارند بسیار حرفه ای به این ماجرا ها نگاه کنند زیرا ارزش های خبری بسیاری در دل این جنبش مردمی آفریده می شود. جا دارد که فضای رسانه ای کشور توجه جدی تری به این منبع سوژه های شایسته خبری داشته باشد.

در پایان این نشست خبری جمعی از اهالی رسانه به همراه مسئولان جشنواره عمار از قالیشویی که نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونستی با نشان دادن تصویری از آن در سازمان ملل ادعاهای بی اساس علیه ایران مطرح کرده بود، بازدید کردند.